HAMAR: Tor Inge Martinsen kjemper med andre ord ikke om OL-gull når han trolig blir den første fra Storhamar som deltar i sommer-OL-sammenheng neste år.
Men for en speaker er det neppe mye annet som kan måle seg med en OL-jobb sommerstid.
58-åringen er hentet inn som speaker i prøve-OL-turneringen i november.
Arrangørene har ikke overlatt noe til tilfeldighetene. I tillegg til å ha finlest hamarsingens håndball-CV, har de avkrevd lydprøver både på engelsk og fransk!

EM-finale i 2008

- Det er utrolig morsomt å få en slik sjanse. Når jeg nå først har kommet meg gjennom nåløyet til prøve-OL-turneringen i november, føler jeg meg så trygg på min egen kompetanse at jeg skal klare å kvalifisere meg til OL, smiler Tor Inge Martinsen.
Det var etter EM for kvinner i Haakons Hall på Lillehammer i fjor at tanken om en OL-innsats vokste fram. Martinsen har 30-40 internasjonale håndballkamper og to senior-EM på merittlista bak mikrofonen. Blant annet med semifinale og finale under herre-EM på Lillehammer i 2008.
- Vi tenkte vel litt hva nå? Kan vi få til noe mer? Gjennom arrangementsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, kom jeg i kontakt med noen i den britiske OL-organisasjon, og så har vi søkt på vanlig måte for å bli funksjonærer.

Håper på Gjøvik-hjelp

Martinsen har aldri hatt mikrofonskrekk, og han går på sin sjuende sesong i Storhamar Håndball når laget spiller sin første hjemmekamp mot Njård i Prestrudhallen neste onsdag. Han har også kommet gjennom høyttalerne i mange Hamar-hjem når Radio Exact har overført bortekamper tidligere sesonger.
Allerede lørdag er det serieåpning mot mjøsrival Gjøvik og speakerkollega Bent Ture Tomtum. Storhamar-leder allerede 1-0 i OL-speakere, men Martinsens Storhamar-hjerte håper det blir 1-1.
- Det å være speaker i et mesterskap er en del av et større team med musikk, produsent, tidtakere og resultattavle-ansvarlige. Bent Ture og jeg har etablert et veldig godt samarbeid, og jeg håper jeg skal klare å snakke inn ham til OL-turneringen, fastslår Martinsen, som også håper på flere fra Storhamar i OL.
- Jeg tror fortsatt det er mulig. Det er ikke mer enn en god sesong til vinteren som skal til.

Det største?

58-åringen kan trolig mer om OL-arrangementer enn britene kan om håndball. Martinsen jobbet fire år i arrangementskomiteen i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994.
- Jeg tror arrangørene i London ønsker å utdanne mange egne såkalte public announcers i forbindelse med OL, men at de trenger litt kompetanse utenfra i flere idretter. Det blir spennende å se hvordan det er tenkt i prøve-OL i november. Jeg gleder meg veldig, sommer-OL er vel det største idrettsarrangementet i verden sammen med fotball-VM.
- Og etterpå skal du bli profesjonell speaker?
- He-he, nei, jeg har ingen planer om det. Men det er en veldig morsom hobby som er viktig for folks opplevelse av arrangementer. Det blir lange dager og mye jobb. Og kjempemorsomt!
Med andre ord ikke ulikt det politikeren i By- og bygdelista har nå i valgkampinnspurten. Lørdag har han likevel lurt inn en liten pause for å se Storhamar serieåpne.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.