HAMAR: Bent Svele virker ikke like sikker nå som foran EM for nøyaktig ett år siden. Da var han krystallklar på at Norge ikke var svekket selv om Gro Hammerseng hadde hoppet av etter OL-gullet. Og som kjent ble det EM-gull på Norge også.
Verdensmester i 1999
Nå dreier det seg om VM, og vi må tilbake til 1999 for å finne håndballjentenes siste og eneste VM-gull.

- Jeg tipper med hjertet når jeg satser på at Norge enten møter Russland eller Romania i finalen. Norge og Romania er i den samme puljen innledningsvis, og de kan ikke møtes i en semifinale. Det er mulig å gå hele veien for Norge, men det er tre veldig klare favoritter til dette mesterskapet, og sammen med Norge er det Russland og Romania, mener Bent Svele
Han har fulgt internasjonal håndball i en årrekke, og mener Norge er i ruten foran mesterskapet i Kina.
- Jeg synes det ser bra ut, for vi slo jo både Russland og Romania i Møbelringen Cup uten å være spesielt gode. Nå kommer både Russland og Romania til å få med et par gode spillere til i VM, men også Norges hel- og halvskadde spillere vil bli bedre i VM, sier Svele og sikter til Kristine Lunde-Borgersen og Tine Stang.
Svele er klar på at Tonje Larsen blir viktig for Norge også denne gangen, men også for hennes del er det et spørsmål om hvor mye matching hun tåler.

Lett i starten
Norge møter Japan i åpningskampen førstkommende lørdag. Så er det Tunisia søndag og Chile mandag.

- I de første kampene møter Norge bare noe ræl, og de får god tid til å akklimatisere seg. Så drar det seg til i de to siste innledende kampene mot Ungarn (09.12.) og Romania (10.12.), mener Svele.
Han tror det er viktig for det norske laget at de har fått inn spillere med mye fart.

Alstad og Edin
- Norges suksessfaktor har vært godt forsvar, god keeper og gode kontringer. De har gjerne slitt i etablert angrep, og den samme tendensen har vi sett nå. Jeg tror derfor de offensive kvalitetene til Ida Alstad og Anja Edin vil være et pre for Norge. Anja kan bli viktig med sine egenskaper. Hun kan bryte rytmen i laget og kan komme inn og snu en kamp.

- Men skudd bakfra blir viktig, og da er Tonje Larsen, Tine Stange og Kristine Lunde-Haraldsen viktige spillere, sier Svele.
Han og Harald Bredeli skal kommentere nærmere 30 kamper i løpet av mesterskapet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00