Over en million kroner i overskudd på årsresultatet er selvsagt et bra resultat for klubben som har slitt i økonomisk motvind lenge. Samtidig må vi også si at de måtte lykkes på den måten de nå har levert, for driften de siste årene har ikke vært bra. Og det har gitt klubben et dårlig rykte.

Når det ble både sportslig og økonomisk opptur, er det grunn til å hylle den nye ledelsen for grepene de har gjort.

Styreleder Øystein Holtet hadde sine startvansker, hvor han ikke leste spillet godt nok da temaet ressursgruppe kom opp, i tillegg til at søknaden om å slette gjelda til kommunen aldri burde vært sendt.

Men han dro klubben gjennom den stormen også. Og han står fram som en sterkere og mer troverdig styreleder nå, nesten ett år etter at han sa ja til å ta på seg jobben som ble ganske mye mer omfattende enn han først så for seg.

Elitesatsing igjen

Nå kan håndballfolket i Hamar glede seg over en ny og fin hall – som samler flere tilskuere og som gjør Storhamar-jentene til en moderne seeropplevelse, samtidig som flere unge spillere får bedre treningsforhold. Og de kan glede seg over eliteseriespill igjen, etter at Arne Senstads jenter gjorde oppholdet i 1. divisjon så kort som mulig etter den ufrivillige degraderingen.

Det blir spennende å se hvordan klubben vil håndtere satsingen i eliteserien, samtidig som de fortsatt må gå med solid overskudd for å nedbetale gjeld.

For å hevde seg i toppen i eliteserien, trenger de en eller helst to skyttere av grov kaliber. I 1. divisjon har de klart seg fint med det de har hatt, men det blir selvsagt mye tøffere i toppdivisjonen.

Samtidig er det spillere som denne sesongen har fått verdifull spilletid og utviklet seg et steg nærmere norsktoppen.

Det kan uansett bli noen viktige valg klubben må ta. Og økonomien må fortsatt være det aller viktigste til gjelda er gjort opp.

Bedre rekruttering

Det blir selvsagt avgjørende å få Kamilla Sundmoen tilbake i god form. Hennes tilstedeværelse kan ikke måles verken i kroner eller poeng. Hel ved tvers igjennom, går hun foran på og utenfor banen og hever de andre spillerne flere hakk.

Det er nå på tide at det kommer opp flere Kamilla’er i Storhamar. Egenrekrutteringen har vært for dårlig. Det er for få lokale spillere som markerer seg som profiler. Det er egentlig bare Kamilla Sundmoen som gjør det skikkelig, men heldigvis ser det ut til at noe er i ferd med å skje.

2000-2001-årgangen er spennende. Og omdiskutert. Det snakkes om det er blitt kjørt tøft der, men fakta er at nå er det tre landslagsaktuelle Hamar-jenter i disse årsklassene. Da må det ha blitt gjort noe riktig også.

Og det er bare gjennom god egenrekruttering at en klubb som Storhamar – uten store økonomiske midler – kan kjempe med de beste om topplassene i eliteserien.

Det kan kanskje bli litt enklere å utfordre Larvik også de neste årene, for det kan se ut som det blir vanskelig å opprettholde den samme tøffe satsingen der. Økonomien er mildt sagt utfordrende der også.

Så hvis Storhamar spiller kortene sine riktig, blir det mange herlige øyeblikk i norsk toppserie framover på Hamar vest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.