- Vi skal til å evaluere sluttspillet sammen med Norsk Topphåndball etter sesongen, og det er for tidlig å konkludere, sier Stig Quille i Norges Håndballforbund.

I dag er det to kvartfinalepuljer a tre lag i kvinnenes sluttspill. Lagene møtes en gang, slik at det i alt spilles to kamper pr. lag.

Vinneren av hver pulje går videre, og først i semifinalene kommer seriemesteren og toeren i serien inn i sluttspillet.

På herresiden er det i år to puljer på fire lag som møtes hjemme/borte, og de to beste lagene i hver pulje går til semifinale. Også dette systemet skal evalueres etter sesongen, og her er et alternativ å spille best av tre eller fem kamper fra kvartfinalene.

Ønsker flere kamper

- Mennene ønsker fortsatt å ha flere kamper, mens kvinnene ønsker det samme antallet som nå, sier Hein W. Barthold i Norsk Topphåndball, som understreker at forandringer må være til det bedre for sporten. For sluttspillet er viktig.

- Jeg har hatt møte med de fleste av kvinnetrenerne i Postenligaen. Endring av sluttspillet sto høyt på ønskelisten, og stemningen er ren cup med kamper hjemme/borte. Spørsmålet er om alle åtte lagene skal være med fra kvartfinalene eller om det bare skal gjelde lagene som ligger som nummer tre til åtte på tabellen, sier Barthold.

Champions League

Det som hele tiden spiller inn, er sluttspillet i Champions League og hvilken modell som velges der.

- Neste år vil det bli innført to helger til med kvartfinaler i Champions League. Klubbene ønsker å delta i europacup, og da må også mulighetene legges til rette for det, sier Barthold og gjør det klart at det var klubbene som i sin tid gikk for dagens norske sluttspillmodell.

Han understreker at det er forbundsstyret som bestemmer om sluttspillet skal endres eller ei.

Uansett om kvartfinalene vil bestå av åtte eller seks lag, ønsker de fleste trenerne å innføre svenskemodellen med hjemme/bortekamper og valg av motstander.

Med utgangspunkt i åtte lag, velger nummer en i serien blant lag nummer sju og åtte. Toeren velger blant laget som blir igjen av 7/8 og nummer seks, og slik fortsetter det.

- På denne måten kan ikke lagene spekulere i motstander med plasseringer på tabellen, og vi vil også få en del morsomme diskusjoner, mener Barthold.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00