HAMAR: 23. september skrev HA-sporten at Storhamar Dragons hadde nesten to millioner kroner i ubetalte regninger som de slet med å få gjort opp for. De økonomiske problemene rammer også yngres avdeling. For på et møte med tillitsmannsapparatet denne uka, ble det vedtatt å trekke det ene av to lag på 13-årsnivået.

A-laget har allerede skåret inn til beinet med sin satsing da de innførte den nye ungdomslinja.
Og nå er turen kommet til yngres avdeling. Men leder Oddmunn Blakseth føler ikke at de blir presset internt i Dragons til å kutte.
- Nei, for vi er én klubb. Og yngres avdeling er en del av klubben. Dette står vi sammen om. Vi har hatt gode samtaler med tillitsmannsapparatet om dette. Og vi står alle bak det vi nå har gjort, sier Blakseth til HA-sporten.

Ett 13-årslag
Ifølge Blakseth har det vært to lag på hvert alderstrinn i klassene 12, 13 og 14 år. I 14 årsklassen har det vært 19 spillere, 24 på G 13 og 22 på G 12. Men nå blir det altså bare et lag på G 13.

- Vi har diskutert dette fram og tilbake. Og vi har funnet ut at dette er den beste løsningen. Vi flytter spillere fra G 13 opp til G 14. Der får de både god trening og matching, sier Blakseth.
Ifølge lederen for yngres avdeling vil Dragons kunne spar rundt 80.000 kroner på dette.
Trener for spillerne, Anders Kolbuholen, presiserer også at spillerne fortsatt vil få et sportslig bra tilbud.
- Det blir fortsatt et bra tilbud med nok spilletid. Det er kanskje ikke 100 prosent optimalt, men ikke langt unna, sier Kolbuholen.

Dør til dør
Yngres avdeling i Storhamar Dragons ser også på flere måter de enten kan kutte kostnader og ikke minst tjene mer penger på nå.

Et av tiltakene som iverksettes rett etter høstferien, er en dør-til-dør-aksjon.
- Der skal alle i yngres avdeling være med. Vi skal gå fra dør til dør og verve medlemmer. Vi ber om støtte til klubben i en vanskelig økonomisk tid, sier Blakseth.
Han mener det som nå skjer, kommer som en følge av at Storhamar ikke har nok penger til driften av ishallene.
- Det koster 6,3 millioner kroner å drifte ishallene. Beregninger viser at yngres avdeling står for 47 prosent av kostnadene. Vi har økt treningsavgiften, men vi må spare og tjene penger på flere måter. Dette er alle tillitsvalgte innforstått med. Og selv om dette ikke er noe moro, vil jeg si at vi står sammen om dette, sier Blakseth.
Øvrige tiltak som nevnes, er selv å arrangere turneringer og kamper for å spare reisekostnader. Landslagssamlinger skal gi inntekter, flere jentelag vil gi flere betalende medlemmer og det vil bli jobbet for å bevare Idrettsgallaen.

Får skryt
Leder i Storhamar Dragons, Tore Tomter, legger heller ikke skjul på at han er imponert over det som nå gjøres i yngres avdeling.

- Jeg er meget imponert over den innsatsen og forståelsen tillitsmannsapparatet viser. Det som skjer er konsekvensen av at vi bare fikk et tilskudd på en million kroner fra kommunen da vi ba om 2,5. Det er den halvannen million kroner som mangler vi nå kutter kostnader for å tjene inn igjen, sier Tomter.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00