Søndag startet Storhamar på fire tøffe tester på 11 dager. I dag gjenstår tre.
Det begynte med 27-25-seier mot HC Leipzig i EHF-cupen hjemme i Prestrudhallen søndag. Det fortsetter med seriekamp mot 

Byåsen hjemme i kveld, returoppgjør mot Leipzig i Tyskland søndag og semifinale i NM mot Byåsen i Prestrudhallen neste onsdag.
At det blir tre knalltøffe kamper for Storhamar, er det ingen tvil om, og i utgangspunktet er ikke Storhamar favoritt i noen av dem.

I flere år har det bare vært oppgjørene mellom Larvik og Byåsen som er blitt kalt toppoppgjør i norsk kvinnehåndball.

Tapte for Bækkelaget
Larvik har som regel vunnet alt i seriespillet, og Byåsen har dermed gått på sine to årlige serietap; mot Larvik.
Vi må helt tilbake til sesongen 2003/04 for å finne noe atypisk i det norske seriespillet. Da gikk Byåsen på noen tap.
Siden den gang må vi til 29. mars 2006 for å finne en kamp hvor noen andre enn Larvik har slått Byåsen i serien. Da vant Bækkelaget 21-20.

I fjor tapte Storhamar 32-28 for Byåsen i Prestrudhallen. I Trondheim vant hjemmelaget 31-21.
På sitt beste er Storhamar Håndball bedre enn forrige sesong.
De som har vært med noen sesonger, har tatt enda noen skritt videre. Ikke minst Daria Boltromiuk som i perioder gjør en meget god forsvarsjobb.

Betina Riegelhuth
De nye spillerne hever også Storhamar både i topp og bredde.
Betina Riegelhuth er i ferd med å finne rollen sin i Storhamar-forsvaret, og Anja Edin har tilført laget mer offensiv kreativitet og bredde med sitt blikk og sin teknikk. I tillegg har Maja Jakobsen vist seg som en verdifull tilvekst.
Og Izabela Duda hamrer løs med sine skudd som i fjor, mens Heidi Tjugum henter fram sine tryllerier nå som før. Hun er en målvakt for de store anledninger og har en nøkkelrolle i et seiersmanuskript.
Det er ikke tvil om at Storhamar er blitt bedre, og det skal så visst trener Arne Senstad ha sin del av æren for. Også i år.

Arne Senstad
Senstad er en krevende trener som ikke er fornøyd med å vinne kamper – hvis jentene slurver med oppgavene sine. Han vet at det bare er én vei til suksess, og det er hardt og skikkelig arbeid hele veien. Der er Senstad rett og slett nådeløs, og så er også laget hans blitt godt når jentene blomstrer.
Storhamar-treneren kan minne litt om Ståle Solbakken som trenertype, og det er definitivt ingen dårlig attest.
Den samme Senstad har også sagt at det kommer til å ta tid å få maks ut av dette laget, og vi ser rett som det er veldig gode tendenser.

Men vi ser også at det slurves – både i forsvar og angrep. Så langt i sesongen er de store svingningene i spillet Storhamars utfordring – om vi kan tillate oss å påpeke det om et lag som bare har tapt en obligatorisk kamp så langt.

Nordstrand-kampen
Bunnen nådde de i seriekampen mot Njård, og toppen må utvilsomt ha vært andreomgangen i den tv-sendte kampen mot Nordstrand.
Da satt kontringene perfekt, forsvarsspillet var av høy klasse, og Storhamar hadde liten feilprosent i spillet sitt.
 Og for å starte med dagens kamp: Skal Storhamar ha noen som helst sjanser til å detonere ei håndballbombe, må forsvarsspillerne gi Heidi Tjugum den hjelpen hun trenger, og så må de tekniske angrepsfeilene bli færre enn de var både mot Levanger og mot HC Leipzig.
Laget må kort og godt opp på det nivået de viste mot Nordstrand, så får vi se om det er nok til å slå Byåsen i kveld.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00