For Oppsal-trener Arne Senstad og klubbens scoringsmaskin Izabela Duda blir det spesielt å møte Storhamar i kvartfinalen i NM i Oppsal Arena i kveld.
De har begge følelser for gamleklubben, og for Arne Senstad er det hans første møte med Storhamar etter sju år i Prestrudhallen.
Det var han som «fant» Izabela Duda, som svarte med å bli toppscorer i 1. divisjon og eliteserien i sine to første sesonger som Storhamar-spiller.

Ikke så markant i høst

Nå har de to gjenopptatt samarbeidet i Oppsal, og igjen troner Iza øverst på scoringstoppen i eliteserien for et langt mer beskjedent plassert lag.
Med 43 fulltreffere på fem matcher har hun et snitt på 8,3 mål pr. kamp. Likevel sier Arne Senstad:
- Iza har ikke vært så markant i høst som vi håpet. Hun slet med sjukdom i sommer og mistet litt trening, så hun er ennå ikke oppe på sitt beste igjen, sier treneren som bedyrer at utsagnet ikke er av taktisk karakter.
- Jeg håper Iza blir bedre i andre del av serien, men dette må også ses opp mot forventningene til henne, for det forventes jo at hun skal score 14-15 mål hver kamp. Men hun har fortsatt krutt i børsa, fastslår Senstad, som oppdaget den polske jenta ved en tilfeldighet da han kom til Storhamar.
- Vi måtte litt utafor allfarvei for å finne en spiller som passet Storhamar prismessig, og da vi fikk Iza til Hamar og så hva hun presterte på første trening, så Bent Svele og jeg på hverandre og bare gliste. De fem, seks første skuddene hennes var ulike varianter, men samtlige satt innenfor ramma. Men hun manglet litt fysikk, og da vi fikk orden på den, tok det av, sier Senstad.
Nå trives Iza med Arne som en av trenerne i Oppsal.
- Han er ganske streng og vet hva han vil, men er flink til å lese spillerne, sier Izabela Duda, som mener Senstad har satset på mer fart i laget.
- Formen?
- Jeg var sjuk og slet med streptokokker i oppkjøringen, men nå er formen ganske bra.
- Spesielt å møte Storhamar?
- Det blir litt rart å møte Storhamar med Arne på vår benk, men det er alltid spesielt å møte gamle venner, sier Izabela Duda.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00