Før sesongen ble hun tildelt tyngre ansvar bakover på banen. Det har vært en oppgave Betina Riegelhuth for alvor har grepet tak i.

I 28-27-seieren over Byåsen i går scoret hun ikke bare ni mål, men hun rev og slet også i stykker mange Byåsen-angrep med noen saftige taklinger.

Det har Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson bitt seg merke i.

- Jevn utvikling

Han var fornøyd med alle spillerne sine, men likevel enig med juryen som kåret henne til Storhamars beste.

- Betina gjorde en veldig god kamp, sier Örn Finnsson, og fortsetter:

- Hun har prestert for oss hele sesongen og vært i jevn utvikling synes jeg. Spesielt som forsvarsspiller, sier mannen som tilegnet Betina rollen som forsvarssjef før denne sesongen.

Trøkket til

- Det var en morsom kamp. For min egen del gikk det også veldig greit, sier Betina Riegelhuth.

Hun trives med sin nye posisjon i forsvar.

- Etter at jeg fikk beskjed om den nye forsvarsrollen min, så har jeg jobbet mye med det defensive. Jeg liker å ta dueller i forsvar, og mot Byåsen traff jeg godt med noen taklinger. Det er moro, sier Riegelhuth.

I tillegg scoret hun altså flere mål enn noen andre Storhamar-spillere med sine ni fulltreffere.

- Føler du selv at du har utviklet deg og blitt bedre denne sesongen?

- Jeg har i hvert fall hatt en jevnere sesong enn tidligere, sier hun beskjedent.

Tilliten på landslaget den siste sesongen er en faktor som kan ha vært til god hjelp.

- Man spiller med landets beste spillere. Bedre læring enn når man er på landslaget får man bare ikke. Pluss at det er en ekstra motivasjon.

- Ett steg nærmere

For Storhamar sin del lever finaledrømmen i beste velgående etter seieren over Byåsen i går.

- Nå er vi i hvert fall ett steg nærmere enn før kampen. Men det blir uansett ikke lett å vinne i Trondheim, sier hun.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.