HAMAR: Norge tapte begge kampene mot Japan i Trøndelag denne helga. Lørdag ble det 22-24 og søndag 23-24.
Storhamar var representert med Kamilla Sundmoen, Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen i de to oppgjørene mot Japans beste håndballspillere, og felles for begge kampene var at Kamilla Sundmoen var den beste spilleren offensivt.

Kamilla og Betina toppscorere

Lørdag scoret hun fire mål, og søndag ble det fem. I søndagens kamp delte hun toppscorertittelen med lagvenninnen Betina Riegelhuth. Storhamar-jentene scoret ti av de 23 norske målene.
- I søndagskampen spilte jeg ikke de første 20 minuttene av 1. omgang, men jeg var på banen i hele 2. omgang, sier Sundmoen.
Hun spilte stort sett sammen med lagvenninnene fra Storhamar i søndagskampen.

Skryt fra treneren

Lørdag hadde Norge problemer med Japans offensive spill, men rekrutt-trener Henriette Henriksen Løge skrøt av Sundmoen:
- Vi slet med Japans tempo og krysninger i 1. omgang. Vi ble litt defensive i stedet for å gå ut og takle hver spiller. Kamilla Sundmoen var den som drev det norske angrepsspillet i denne omgangen, forteller trener Henriette Henriksen Løge til håndballforbundets hjemmesider.
Etter pausen la Norge om til 5-1 forsvar og fikk et bedre tak på alle kryssløpene til fotrappe japanere. Etter 20 minutters spill hadde Norge kommet i balanse på stillingen 20-20, men gjestene var best i sluttfasen og vant 24-22.

Jevnere søndag

I søndagens oppgjør var det nok en gang Japan som var det førende laget, men denne gang var det litt jevnere. Via 12-11 til pause vant japanerne med ett mål, og det var uavgjort en rekke ganger etter pause i en spennende avslutning.
Sundmoen ble kåret til Norges beste spiller av en jury i hallen søndag.
- Det har gått ganske bra, sier Kamilla forsiktig. - I søndagskampen fungerte det best framover på banen, mens jeg synes det gikk bra begge veier lørdag. Da fikk jeg satt inn taklingene mye bedre. Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Dette var et helt annet nivå enn det vi er vant med fra seriespillet. Vi møtte en gjeng med små, kjappe spillere, sier Sundmoen som spilte venstre toer da Norge lå flatt og framskutt da de spilte 5-1.
- Hvordan ser du på sjansene til å avansere etter dette?
- Tenker du på VM? Jeg har gjort det jeg kan, men det er tøff konkurranse, og en VM-plass ser jeg på som veldig, veldig vanskelig, sier Sundmoen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00