HAMAR: - Vi var tidlig i kontakt med Therese Pedersen med tanke på neste sesong, forteller Senstad. Jeg hadde god tro på at vi skulle greie å signere henne, men i og med den økonomiske situasjonen er som den er i klubben, fikk vi ikke til det. Vi greide ikke å skaffe de nødvendige garantiene vi trengte, sier Storhamar-treneren.

Til Byåsen i august

I går meldte Adresseavisa at 30-åringen med 82 landskamper for Norge blir å finne i Byåsen-drakten. - Det var egentlig ikke noe vanskelig valg. Jeg vet hva Byåsen står for og at klubben har noe stort på gang. Dette vil jeg være med på, sier hun til Adresseavisen.

Gir Byåsen et fortrinn

Arne Senstad har i hele sin karriere som eliteserietrener i Storhamar levd i håpet om at Storhamar skal greie å ta opp kampen med Trondheim-klubben. De greide å slå Byåsen for første gang onsdag, og Senstad tror det skal være mulig også i fortsettelsen.
- Men det er klart Byåsen får et fortrinn med Therese, sier han.
Onsdag vant Storhamar takket være meget godt keeperspill av Tone Wølner, samt et solid forsvarsspill.
- Det er der det har svingt for mye for oss denne sesongen. Det er en klar forutsetning for å lykkes at vi er stabile bakover og at målvaktene får noen ekstra redninger.
Både Tone Wølner og Stine Lidén har stått en del bra kamper, men det har svingt litt for mye, mener Senstad.

Kontraktene går ut

I Storhamar er situasjonen den at de to keeperne har kontrakter som går ut etter inneværende sesong, og foreløpig er målvaktsituasjonen for neste sesong uavklart.
- Vi har de to pluss Sara Haugli, og målvaktsituasjonen er noe vi må jobbe med framover. Så får vi se hva som er mulig etter hvert. Det er også viktig å se om vi kan utvikle de vi allerede har. For skal vi ut på markedet, må klubben ha økonomisk drahjelp eksternt, sier Storhamar-treneren.

Forstår situasjonen

Selv om Storhamar nå har greid å slå Byåsen, har ikke klubben eliteseriens bredeste stall å slå i bordet med. I den ideelle verden skulle treneren gjerne hatt en større stall å jobbe med.
- Fra en treners synspunkt ser jeg at vi er veldig nære, men det kan virke som vi ikke får tatt det siste steget. Jeg har innsett det, og er opptatt av å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi får glede oss over hva vi har fått til med de ressursene vi har. Vi har tatt steg hele tiden, og jeg synes det er veldig mye positivt å trekke ut.
- Vi kan slå de beste, men har ennå litt for lett for å tape for de lagene under oss på tabellen. Nå må målet være å stabilisere oss, sier Arne Senstad, som er like sugen på å slå Byåsen neste sesong også - selv om de har sikret seg Therese Pedersen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00