Vi går tre år tilbake i tid. Midtbanespilleren Tonje Enkerud har scoret to mål for J16-landslaget i fotball og sikret nasjonen plass i EM-kvalifiseringsgruppen.
Deretter sier hun takk for seg på fotballandslaget og velger håndball i stedet. Til skuffelse for fotball. Til glede for håndball. Hun var jo på landslaget der også.

Skolevalget avgjorde

- Jeg ga meg på topp, sier 18-åringen med et smil.
- Det var skolevalget som ble avgjørende. Jeg visste jeg skulle bo hjemme, og det var ikke fotballinje for jenter på Flisa videregående. Jeg valgte håndballinjen, sier Tonje som ga seg etter tre landskamper i fotball.
- Og jeg har aldri angret. Er fornøyd med valget, og kommer ikke til å skifte, sier 18-åringen som har to fotballspillende søsken i Marte (26) og Jonas (23).
Det er blitt mye gratistrening opp gjennom årene med stadige konkurranser søsknene imellom.
Den treningsglade jenta har ikke brukt mye tid på å følge fotballandslaget i EM, men har registrert at to av hennes lagvenninner fra 2010 er med på Even Pelleruds landslag.
- Jeg spilte sammen med Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg på J16-landslaget i fotball, forteller Tonje som ikke har noen sterke oppfatninger om Norges spill etter bare å ha sett noen minutter av de første kampene.

Til Frankrike

I morgen reiser hun til Frankrike med LK94-landslaget for å lade opp til EM i Danmark i august. Om hun stanset på tre fotballandskamper og to mål, har hun scoret 95 mål på 49 landskamper i håndball.
Og Tonje har ingen tanker om å stanse med det.
- Det hadde jo vært moro å nå til topps, sier 18-åringen og mener med det A-landslaget.
Hun tok steget opp fra 3. divisjon på Flisa til Storhamar i eliteserien forrige sesong.
- Det var enormt stor forskjell, men det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg fikk mye tillit og er blitt mer vant til nivået nå, sier idrettsjenta som skal ta idrettsfag på høgskolen i Elverum fra høsten av.
Men før det er den gjennombruddshissige midtbacken skikkelig sugen på å forbedre to bronsemedaljer fra EM i Tsjekkia og VM i Montenegro de to siste åra.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.