Storhamar tar lørdag i mot Volda på hjemmebane. Storhamar topper tabellen med 21 poeng før dagens kamp, mens Volda ligger desidert sist med null poeng etter 11 kamper.

Førsteomgang:

Storhamar gikk oppskriftsmessig i føringen fra start mot Volda. Fire minutter ut i kampen var stillingen 3-0 til hjemmelaget. Storhamar slapp deretter Volda litt inn i kampen igjen, og bortelaget scoret to på rad. Storhamar gjorde flere feil i angrep i denne perioden. 

I minuttene som fulgte satte Storhamar inn et ekstra gir, og fjernet mye av spenningen som var i kampen. Etter ti minutter var stillingen 6-2 til Storhamar. Det meste handlet om Storhamar i den midterste perioden av førsteomgang. 14 minutter ut i kampen var stillingen 10-3 til Storhamar, anført av Kamilla Sundmoen som på dette tidspunktet hadde scoret fire mål. 

Forskjellen mellom lagene ble tydeligere og tydeligere utover i omgangen. Etter 25 minutter hadde Storhamar en ledelse på 11 mål, 15-4. 

Lagene gikk til pause på stillingen 17-5 i fordel Storhamar. Kampen startet rolig, og Storhamar slurvet litt i angrep. Utover i omgangen viste Storhamar forskjellen mellom lagene, og det meste handlet om Storhamar fram mot pause. 

Andreomgang:

Etter pause var det Volda som fikk den første scoringen, uten at Storhamar lot seg skremme av det. Etter rundt tre minutter av den andre omgangen var Storhamar ledelse økt til 20-6.

I løpet av de neste fire minuttene kom bortelaget inn i en god periode, og scoret tre mål på rad. Dermed var Storhamars ledelse redusert til 20-9. Selv om spenningen for lengst var ute av kampen, var Volda litt mer med i starten av andreomgang. 

Så satte igjen Storhamar inn et nytt gir, og halvveis ut i andreomgang ledet hjemmelaget med 17 mål, 27-10. I andreomgang gjorde også Storhamar et målvaktsbytte, og satte inn Hanne Rudjord som leverte flere gode redninger. 

570 tilskuere hadde møtt opp for å se kampen i Boligpartner Arena lørdag. De fikk se at Storhamar tok mer og mer over også etter pause, og med fem minutter igjen å spille ledet hjemmelaget med 19 mål. 

Mot slutten av kampen senket Storhamar tempoet litt igjen, og det endte til slutt med 32-15 seier til hjemmelaget. En oppskriftsmessig seier i kampen mellom topplaget og bunnlaget i 1. divisjon. 

Før kampen:

Både Storhamar-spillerne og trener Arne Senstad har for vane å få en mesterskapspause fra seriespillet før jul. Det får de ikke i førstedivisjon. Likevel har Senstad lagt inn en oppkjøringsperiode nå.

– Jeg hadde bestemt meg for at vi skulle ha en minioppkjøring etter Fjellhammer-kampen. Selv om vi ikke har VM-pause så jeg muligheten til å dra til litt nå. Vi må tørre å dra på litt ekstra, og jeg har god erfaring med å legge inn en liten oppkjøring i november-desember, sier Senstad.

Etter kampen mot Volda i dag har ikke Storhamar seriekamp igjen før 10. januar, noe som gir rom for en god treningsperiode.

– Vi lar håndballen ligge litt nå, og kjører på fysisk med mye løping og tøff styrketrening.

Det blir ikke mye juleferie på håndballjentene, skal vi tro Senstad.

– De skal få litt ekstra trening denne måneden, og jeg skal kjøre dem tøft gjennom hele jula. De får et par dager uten meg, men jeg har planlagt en fin julegave med egentrening fra meg, sier treneren og gliser.

Volda kommer til Hamar i dag, med null poeng så langt denne sesongen.

– Sjøl om Volda kommer hit uten poeng, har de hentet to gode spillere siden sist vi møttes, og er ikke dårligere enn de andre lagene vi har møtt. Jeg tror de kommer til å løfte seg utover i sesongen.

Nå håper Senstad på en ordentlig juleavslutning i Boligpartner Arena.

– Det har vært en god høst publikumsmessig. Jeg håper det blir trøkk i hallen på lørdag også, så vi får en skikkelig avslutning på høstsesongen. Det har jentene fortjent. Vi satser på å lage et skikkelig førjulsball, sier treneren som har ført Storhamar til tabelltopp.

Tina Engan sliter for øvrig med ryggen, og er mest sannsynlig ikke klar til Volda-kampen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00