TØNSBERG: Egentlig skulle Storhamar-jentene bestemme målsettingen allerede under treningsleiren i Polen, men spillerne valgte å utsette prosessen.

Årsaken var at de ikke hadde sett eller møtt noen av de norske eliteserielagene denne sommeren, og at nivået på de polske lagene ikke var godt nok.
Dermed var de litt usikre på hvilket nivå de egentlig holder noen uker før seriestart.
I helga fikk de noen svar med seirer mot Fjellhammer, Flint og Stabæk, men tap for Njård og Byåsen.

Vil snakke sammen
- Vi har ikke vært helt i mål med målsettingen, men skal sette oss ned sammen med klubbledelsen og trenerne denne uka, slik at vi ikke har helt forskjellige mål, forklarer en av de tre lagkapteinene, Kamilla Sundmoen.

Med skade i helga, hadde hun tid til å studere flere av motstanderne denne sesongen ekstra godt.
- Det er klart vi skal ha litt ambisjoner etter medalje i fjor, men vi vet at den andre sesongen blir tøffere enn den første. Izabela Duda blir ikke lenger noen overraskelse for motstanderne, men samtidig føler jeg at vi har fått inn kjempemye ressurser i de nye spillerne.

Om et par år…
Med to minuspoeng er det urealistisk å tro at Storhamar skal kunne kjempe med Larvik og Byåsen kommende sesong.

- Vi så i hjemmekampen mot Byåsen i fjor at det ikke er umulig. Vi har et veldig ungt lag, og det er mer realistisk å si at vi skal nærme oss de to beste i år, og slå dem om et par år, ler Sundmoen.
Anja Edin er den spilleren som best på kroppen vet hvordan det er å skulle spille både serie, cup og E-cup.
Hun mener det er mange ting som laget må ta hensyn til når målet skal settes:

En av gangen
- Vi er mange nye, og må bli flinkere til å spille sammen enn i helga. Mer tålmodige enn vi var da. Denne sesongen kommer det til å bli mange nye inntrykk for mange av spillerne, og et helt annet press etter medalje i fjor. Vi må være ekstra flinke til å ta en kamp av gangen, innrømmer Edin.

Hun tror likevel ikke det var press som gjorde at laget underpresterte i noen kamper i Skjærgårdslekene.
- Jeg tror helst det var fordi vi var slitne. Trenerne har vært flinke til å kjøre oss ned, men da vi virkelig mobiliserte, slo vi Stabæk med seks mål. Det føles ikke som vi spilte på vårt høyeste nivå i Tønsberg, og det er både litt kjipt, og litt godt å vite til seriestart.

Må stå over
Edin må stå over kveldens cupkamp mot Ellingsrud, etter å ha blitt skadet i finalen mot Byåsen søndag.

Nå er hun beordret til hvile fram mot helga.
- Det ser forholdsvis bra ut, selv om jeg må hvile noen dager. Jeg har litt problemer med noen muskler og sener på baksiden av det ene kneet, spasmer eller krampetendenser.
Også Sundmoen står over cupkampen, mens Lise Løke kanskje matches forsiktig på grunn av problemer med en lyske.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.