Mari Finstad Bergum har kun spilt juniorhåndball og 3. divisjon tidligere.

Nå vil hun måle seg med de beste, og vil slåss for en plass i Storhamar.

Gode holdninger

Storhamar-trener Arne Senstad er svært så fornøyd med at Storhamar har fått et så stort talent til klubben.

– Mari er en spiller vi kan få stor glede av. Hun har gode basisferdigheter og vil noe med håndballen. Mari er veldig opptatt av å gjøre alt riktig. Hun er bare 17 år, så vi må være tålmodige. Mange unge jenter tror det bare er å gå rett inn på laget. Mari vet at det kreves mye, så hun forventer ikke å spille seg rett inn. Gjøvik HK har vært veldig flinke med 98-laget sitt. De har fått fram mange gode spillere, så Mari har gått en god skole, sier trener Senstad.

Mari gleder seg stort til å begynne i ny klubb.

– Jeg gruet meg til første trening, noe jeg ikke trengte. Jeg ble så godt mottatt av samtlige i Storhamar. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier landslagskapteinen.

Allerede denne uka reiser Mari til Georgia. Europeisk OL står på programmet. Sju dager senere er det EM i Makedonia.

– Det blir travelt framover. Jeg kommer tilbake bare dager før seriestart, så der er jeg nok ikke aktuell, sier Mari, før hun ser bort på sin nye trener.

Bare i Storhamar

Selv om det ikke er helt klart ennå om hvilken divisjon Storhamar spiller i kommende sesong, tror Senstad det blir en sesong i 1. divisjon.

– Vi skal gjøre oppholdet kortes mulig. Vi har ikke mistet en eneste spiller etter at det ble klart at vi rykket ned en divisjon. Det er rett og slett helt unikt at ikke en eneste spiller forlater oss. Jeg tror at det bare er i Storhamar at dette kunne ha skjedd. Vi skal trene og spille som et eliteserielag. Vi har en god stall og vi skal gjøre alt som står i vår makt, sier treneren.

Mye pendling

Mari skal fortsette sin skolegang på Lena, noe som gjør at 17-åringen får lange turer til trening.

– Det tror jeg skal gå bra. Jeg har en pappa som kommer til å kjøre meg. Arne og Lise Løke kjører jo bil fra Kapp også, så jeg kommer nok til å sitte i baksetet der en del ganger, sier Mari Finstad Bergum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00