BAKGRUNN

HAMAR: Larvik og Byåsen dominerer norsk kvinnehåndball og er de to beste både i serie og cup. Slik norsk kvinnehåndball har vært rangert av det europeiske håndballforbundet de siste årene, har Norge hatt én direkteplass pluss en kvalifiseringsplass til champions league.

De to plassene er blitt besatt av Larvik og Byåsen. Og fordi de to samme lagene også har vært nummer en og to i cupen, har Norges Håndballforbund laget egne regler for å gjøre det klart hvilke av de to semifinalistene som få plassen i cupvinnercupen.

Innbyrdes og tabell
I år er det Storhamar og Stabæk som er i den situasjonen, og det beste laget kåres gjennom eliteseriespillet.

Først teller innbyrdes oppgjør i serien. Står lagene likt etter de to seriekampene, er det plasseringen på tabellen som til slutt blir avgjørende. Bortemålsregelen, som gjelder i europacupen, er ikke tatt inn her.
I den første seriekampen mellom Storhamar og Stabæk vant Stabæk 35-31. Skulle kveldens kamp ende med firemålsseier til Storhamar, blir tabellplasseringen avgjørende, og da vil i så fall Stabæk ha ett poengs ledelse foran de tre siste serierundene.

Fem mål - eller mer
Stabæk har igjen Levanger (H), Byåsen (B), Nordstrand (H), mens Storhamars tre siste er mot Larvik (B), Tertnes (H) og Våg (B).

Tall som betyr noe for kveldens kamp, sier også at Stabæk sikrer seg E-cupplass med tremålstap eller bedre, og at Storhamar går til cupvinnercupen med femmålsseier - eller mer.
De håndballinteresserte har sikkert registrert at Norge har vært representert med tre lag i cupvinnercupens kvartfinaler, nemlig Gjerpen, Levanger OG Larvik.

Fra cup til cup
Hva i all verden gjør Larvik plutselig i cupvinnercupen?

Jo, i håndball er det slik at lagene går inn i åttendedelsfinalen i cupvinnercupen når de blir slått ut av gruppespillet i champions league.
Slik var det også i fjor, og da gikk Larvik helt til topps i cupvinnercupen. Mesterlaget er automatisk kvalifisert til neste års cupvinnercup, men Larvik valgte naturligvis å starte i den gjeveste E-cupen: champions league.
Dermed ble plassen åpen for et annet norsk lag, og det førte igjen til at begge de to utslåtte semifinalistene, Gjerpen og Levanger, fikk plass i cupvinnercupen.

Larvik igjen?
Med andre ord. Skulle Larvik gjenta den bedriften i år, får både Stabæk og Storhamar plass i neste års cupvinnercup - uansett resultat i kveldens kamp.

På grunn av økonomien spilte Levanger begge sine kvartfinaler i E-cupen borte mot TSV Bayer 04 Leverkusen, og ble slått ut.
Gjerpen vant hjemmekampen mot spanske Bolonman Parc Santiago 39-33, mens Larvik slo Otelui Galaiti 24-22 hjemme. Begge spiller returkamp borte søndag 22.03.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.