Storhamar-leder Ole Erik Hulleberg ser for seg en ekstra nedbetaling i størrelsesorden 500.000.
Klubben budsjetterte i utgangspunktet med et pluss på 950.000 kroner for turneringen:
- Ennå mangler vi noen innbetalinger fra kreditorer og samarbeidspartnere, men allerede nå kan vi fastslå at overskuddet er større enn det vi drømte om i våre mest optimistiske estimater, sier Hulleberg.
Noe nøyaktig beløp vil ikke styrelederen offentliggjøre ennå, men han antyder at Storhamar med inntektene fra Storhamar cup begynner å se lyset i enden av tunnelen. Og det lyset kommer ikke fra et møtende tog.

Investert i kvalitet

- Årsaken til at jeg ikke vil oppgi eksakte tall ennå, er at det også tidligere har sett veldig lovende ut. I ettertid har vi gått på noen smeller av ymse slag som har gjort at overskuddet har krympet. Nå mener vi imidlertid å ha full kontroll både på regnskapet og på den videre driften av klubben, understreker Hulleberg.
Det som gleder styrelederen aller mest er tilbakemeldingene fra deltakende lag. Disse har vært utelukkende positive. Det tar han som en tegn på at omleggingen av cupen, som har bidratt til en betydelig kvalitetshevning, har vært særdeles vellykket. Disse tiltakene har Storhamar lagt ned 400.000 kroner på å få til.

Går til bredden

Bortsett fra to-tre prosent av overskuddet, som går til elitelaget etter godtgjort dugnadsinnsats, går pengene i sin helhet til å drifte yngres avdeling.
- Vi er glade for å ha skapt et overskudd som vi kan drifte bredden med, og at det blir mindre gjeld til fordeling når klubben skal deles i en eliteavdeling og en breddeavdeling, fortsetter Hulleberg.
Hovedårsaken til det gode resultatet er, ifølge Hulleberg, først og fremst at klubben var tidlig ute med påmeldinger til årets cup.

Også driften i pluss

- Vi fikk bra respons tidlig. Etter at påmeldingene kom, var vi sikre på at vi ville bikke millionen i pluss med god margin, men ikke at det skulle gå SÅ bra, smiler Hulleberg.
Han gleder seg også over at driftsregnskapet per mai i år viser at Storhamar håndball ligger 800.000 kroner bedre enn budsjett. Dette er meget positive tall for klubben som alltid har slitt med å holde budsjettene fram mot sommeren, men også her advarer Hulleberg mot uforutsette utgifter.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00