Storhamar har for tiden seks spillere på landslagene, og den gjeveste plassen fikk Maja Jakobsen som er med i troppen som skal spille to EM-kvalifiseringskamper mot Romania. Pr. i dag er hun derfor den av Storhamar-jentene som ligger best an til å komme med i VM-troppen som tas ut 12. november.

Rekruttlandslaget

Men Kamilla Sundmoen, Betina Riegelhuth er fortsatt VM-aktuelle, og Thorir Hergeirsson ønsker derfor å se de to, pluss Storhamar-målvakt, Stine Lidén, i tøff matching på et godt rekruttlandslag som skal ut i kamper mot Ungarn, Kroatia og Brasil.
- Det er viktig at de får kjenne på nivået og måle seg mot lag som ligger i det øvre sjiktet i mesterskap. Det er bedre at de spiller disse kampene enn bare noen minutter i EM-kvalifiseringskampene mot Romania, sier Hergeirsson til HA-sporten.
Han synes Kamilla Sundmoen stadig rykker stadig nærmere, men at hun mangler litt kamptrening etter å ha vært ute ett år.
- Hun hadde ikke mange seniorlandskamper fra før av heller, så derfor er det ypperlig for henne å få møte toppnasjoner i Ungarn. Betina Riegelhuths nesebrudd kom ubeleilig. Jeg vil se henne mer i en sentral forsvarsrolle i Storhamar, sier Hergeirsson.

Var litt nervøs

Selv on Nora Mørk er tilbake i A-troppen, er Maja Jakobsen fortsatt inne i Hergeirssons tropp.
- Maja har kvalifisert seg til EM-kvalifiseringstroppen gjennom bra prestasjoner på klubb og landslag Hun kan brukes både som kant- og bakspiller, og var et relativt klart valg i troppen, sier landslagssjefen, som tok med Nora Mørk på bekostning av Stine Skogrand.
- Jeg har vært litt nervøs den siste uka, så det var godt å få beskjeden, sier Maja, som synes det er gøy at Nora Mørk har kjempet seg tilbake i troppen etter skade.
Storhamar er også representert på LK94-landslaget. Tonje Enkerud og Kristin Høybakken er uttatt til samling i Oslo 21.- og 22. oktober.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00