HAMAR: - Vi tok Storhamar på alvor i denne kampen, sier Byåsen-trener Geir Oustorp, og jentene ga Storhamar en real håndballeksjon.
Glimrende Grimsbø
Oustorp og spillerne hadde snakket om at de slo et Storhamar-lag uten Heidi Tjugum med bare fire mål i seriespillet forrige onsdag.

Derfor måtte de trå til skikkelig i går kveld for å sikre finalespill.
- I tillegg er dette den vanskeligste bortebanen vi spiller på, etter Larvik. Men i dag var vi best på alt, og Kari Grimsbø sto samtidig en glimrende kamp. Hun slapp inn 13 mål og reddet 24 skudd den tiden hun sto i mål, fastslår Oustorp, som slapp til det han hadde av spillere i 2. omgang.

- Hadde ikke sjans
- Vi hadde ikke sjans i dag, innrømmer Anja Edin og berømmer samtidig Byåsen målvakt Kari Grimsbø for eminent keeperspill.

- Hun var i verdensklasse, mener Edin.
Også Arne Senstad mente at Grimsbø var god, men han synes også at Storhamar-jentene var med på å gjøre landslagskeeperen ekstra god.
- Det har noe med skuddene å gjøre også. Vi bommet jo på nesten alt, sier Senstad som parkerte en sjeldent tam Izabela Duda tidlig i 2. omgang.
Iza var langt unna vanlig klasse, scoret bare ett mål. Så dårlig uttelling har hun neppe hatt i Storhamar noen gang. Hun var ikke alene om å spille dårlig. I går hadde Storhamar rett og slett en svak dag. Spillerne virket tunge, og det ble ikke bedre av at både Inger Senstad og Anja Edin spilte med feber. I tillegg satt en febersjuk Maja Jakobsen på tribunen.

Kamilla forsøkte
Marita Brennodden startet bra på vingen, men ble mer og mer borte. Kamilla Sundmoen forsøkte å sette litt fart i angrepet og var Storhamars klart beste spiller, men Kamilla fikk dårlig med svar fra de andre jentene. Angrepsspillet ble altfor stillestående og forutsigbart, og i forsvar ble Hamar-jentene veldig stasjonære i forhold til Byåsen.

Det hjalp ikke at Arne Senstad prøvde det som var av forsvarsformasjoner.
Når den gode skytteren Ida Alstad fikk ekstra oppmerksomhet, banket Marte Snorroeggen inn mål, og når begge ble passet på, var det Vigdis Hårsaker eller Camilla Herrem som utfordret Storhamar.
Det var dagen da svært lite stemte, og med manglende støtte fra forsvaret, kunne heller ikke Heidi Tjugum eller Stine Lidén trylle.
De gikk i ett med resten av laget, de også.

56 misbrukte angrep
Ser vi litt på tallene fra kampen, noterte vi 42 misbrukte angrep og 14 tekniske feil. Med andre ord: 56 misbrukte angrep, og det var ikke bare keeper Grimsø som var årsak til det.

- Jeg synes jeg merket det allerede under oppvarmingen. Jeg fikk ikke det blikket jeg ønsket av jentene, sier Arne Senstad.
- Vi er da heller ikke i nærheten av Byåsen i denne kampen. Vi ble som skolejenter i forhold.
- Jentene har fått mye skryt den siste tiden, men jeg er ikke fornøyd med at de ikke stiller opp i denne kampen. Vi blir nesten latterliggjort.
- Nå har vi røket ut av både E-cupen og den norske cupen, og har en viktig kamp mot Stabæk før det blir seriepause fram til 2009. Kampen mot Stabæk er veldig viktig for oss, fastslår Arne Senstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00