HAMAR: Det er vanskelig å være hjemmelag og møte Larviks håndballdamer, som stort sett er hele Norges håndballdamer.
Ikke bare spilte de sin 222. seriekamp på rad uten tap, og tok sitt 13. seriemesterskap, de er ofte mest populære også.
I over 30 minutter etter kampslutt skrev de autografer til Storhamar-fansen i går kveld. De vant kampen med fem mål, men de skrev nok 400-500 flere signaturer enn hjemmelaget:
- Jeg er jo mer sliten nå enn etter kampen. Her snakker vi om overanstrengelse, ler kampens toppscorer Heidi Løke og rister på armen.

Skuffet over innsatsen

Oppgjøret i Prestrudhallen ble for over 600 tilskueres del, dessverre aldri helt spennende. Da nimålsscorer Heidi Løke sørget for 11-5 etter et drøyt kvarter, hadde Larvik fått seiersluka. Den ble aldri mindre enn tre mål, og på det meste var den på ti.
Kamilla Sundmoen var skuffet etter oppgjøret:
- Det er for dårlig at vi gir opp så tidlig. Det er ikke helt likt oss. Vi står bare der i forsvar i starten av andre omgang, i stedet for å være gira og gi alt. Kanskje hadde vi ikke helt trua, men det er dårlig overfor så mange tilskuere som har møtt opp, sier lagkapteinen.

God som innbytter

Sammen med toppscorer Betina Riegelhuth var Sundmoen hjemmelagets klart beste, og det etter at 25-åringen nesten kom rett fra sykestua med en slagskade i det ene kneet, og en liten strekk.
Det var vanskelig å se da hun kom inn litt ut i kampen, og brukte meritterte landslagsspillere som rundingsbøyer.
- Egentlig liker jeg å spille fra start, jeg blir så nervøs av å sitte på benken, men samtidig er det litt nyttig å studere motstanderen i starten. Jeg så hvor jeg kunne få bruk for tempoet mitt, forklarer Sundmoen.

Flere positive

Da matchen var avgjort rullerte både Storhamar og Larvik på mannskapet, og Storhamar vant de siste 14 minuttene med 10-5 og andre omgang med ett mål.
Inn kom både Daria Boltromiuk og Ane Emilie Søbstad og scoret mål.
- Jeg synes de som kommer inn skal være godt fornøyd med det de gjør i dag, mange viser positive takter når de får sjansen. Vi er litt for tamme i forsvar og har bare tre redninger i løpet av 60 minutter, og da er det ikke mulig å vinne kamper mot Larvik. Vi klarer ikke å ta igjen de målene vi kommer bak i starten, forklarer Arne Senstad.

Seks EM-vinnere

Før kampen fikk HA-sporten Bent Svele til å forklare hvordan andre lag har slått Larvik, og hvordan Storhamar kunne gjøre det.
Han solgte inn ideene i laget, også:
- Men vi var ikke gode nok likevel, smiler Svele og fortsetter:
- Vi ble for enkle defensivt, samtidig som de får skyte mye fra sju til åtte meter. De rykket fra oss i starten av andre omgang, da spilte vi mot seks EM-gullvinnere og Lene Rantala, fastslår Svele.

Vant søsterduellen

Betina Riegelhuth ble kåret til Storhamars beste etter åtte nye nettkjenninger. Denne gang slo hun storesøster Linn-Kristin, som hadde ett skudd i kampen - over.
Totalt skjøt Betina 14 skudd i kampen, men ble det en bom, trøkket hun på videre. Det er nye takter.
Siden i fjor sommer har hun jobbet i Hamar i stedet for å pendle fra Oslo. Det har gitt mer overskudd, men hun tror ikke det er hovedårsaken til at det har løsnet.
- Det har kanskje bidratt litt, men jeg tror det viktigste er at jeg har blitt sterkere i hodet. Jeg har vel fått en helt annen selvtillit nå enn tidligere. Jeg har fått mange gode råd fra Bent og Arne og keepertrener Tormod Steen, forklarer Betina, som til høsten skal fortsette studiene i Oslo.

 

LES HÅNDBALLRAPPORT
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.