GLASSVERKET - STORHAMAR 27-23

Både Karoline Fredriksen og Martine Hovden tegnet seg på Storhamars skadeliste før den knalltøffe bortebataljen mot Glassverket. Dermed var det en Storhamar-tropp på fattige ti kvinner som reiste til Drammen onsdag.

Kristin Høybakken fikk sjansen som Betina Riegelhuths forsvarsmakker, men muligheten ble aldri noen positiv opplevelse for ungjenta. Først måtte hun ut med skade - så tapte Storhamar 27-23.

Forventet mer

Alfred Örn Finnsson var både aktiv og misfornøyd på sidelinja gjennom kampens ødeleggende andreomgang. 

Etter nederlaget er det en skuffet Storhamar-trener som møter HA.

- Jeg skjønner ikke at vi ikke gir mer i en toppkamp og i en fullsatt hall. Jeg forventer mer av en del av jentene enn hva de viser i dag, sier Finnsson.

Ut på båre

Etter 24 tette og jevne åpningsminutter, ga imidlertid Kristin Høybakken Storhamar ledelsen med en kvikk kraftscoring. Høybakken ble dessverre tatt i skuddøyeblikket, og etter et par minutter på gulvet, måtte Fredriksens forsvarserstatter forlate banen på båre.

- Skaden til Kristin Høybakken var ikke gunstig. Vi måtte rokkere da hun måtte gi seg, sier sjef Finnsson etter kampen.

Selv med Høybakken ute, klarte Storhamar å holde på ledelsen, og etter halvspilt kamp ledet gultrøyene 14-13.

Sidebytte og sceneskifte

Etter hvilen tok Glassverket kommandoen i Drammenshallen. Først kom utlikningen, før hjemmelagets effektivitet og gjestenes slurv bidro til at vertene plutselig var foran med to.

Et haltende Storhamar kjempet seg tilbake, før det til slutt ble for tøft å være hamarsing i Drammen.

Slitent bortelag

Etter Høybakkens skade rommet Storhamar-benken snevre én spiller, sett bort fra reservekeeper Hannah Zimmergren. Det var et tydelig slitent bortelag som slet med å finne nettmaskene, da Glassverket seilte ifra i sluttminuttene.

Etter åtte avslutningsminutter Storhamar helst vil glemme, kunne Glassverket slippe jubelen løs. Drammens-laget vant 27-23, og klatret opp i ryggen på Storhamar på ligatabellen.

Skuffet seksmålsscorer

Linn-Marie Birkeland var et av Storhamars offensive lyspunkt i kampen, med seks nettkjenninger fra sin venstrekant. Etter kampen skylder hun firemålstapet på defensivt rot.

- Jeg er utrolig skuffet. Dette var en kamp vi bør vinne, men forsvarsspillet vårt er helt bak mål, forklarer Birkeland skuffet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00