HAMAR: Storhamars assistenttrener kan dermed være med på benken i kampene mot Byåsen, dersom behandlingen av saken ikke er ferdig. I motsetning til røde kort i flere andre idretter, er det ikke slik at det er minst en kamps automatisk avstengning i håndball for røde kort gitt i kamp, med mindre en spiller får to røde kort innenfor en kortere tidsperiode.
Bare i helt særdeles skjerpede omstendigheter kan håndballforbundet legge ned funksjonsforbund i påvente av en avgjørelse, men det er ikke aktuelt i denne saken.
Dommeransvarlig i Norges Håndballforbund, Ove Olsen, forteller at saken skal opp enten i disiplinærutvalget eller i domskomiteen, etter at Svele fikk rødt kort mot Tertnes, og dommer Kjersti Arntsen har anmeldt ham for det hun opplevde som truende oppførsel.
Svele tilbakeviste det hele etter kampen, og mener han ikke gjorde noe annet enn å se hardt på dommeren og uttale at de dømte «drittdårlig» da han gikk til tribunen, dit han var henvist.
Dersom saken ender i disiplinærutvalget kan Svele få en straff på maksimalt tre kamper. Dersom saken oversendes til domskomiteen kan han få en langt strengere straff, avhengig av hva flere rapporter vil vise.
- Når dommerne har skrevet sin anmeldelse, vil den bli vurdert opp mot en skriftlig forklaring som Storhamar, Tertnes og sekretariatet blir bedt om å gi. Saksgangen kan variere litt i varighet, og det blir opp til en saksbehandler å komme med en innstilling i saken, sier Ove Olsen.
Dersom Svele får en sanksjon (straff), kan han anke saken til appellutvalget i håndballforbundet, og i så fall trer ikke en eventuell sanksjon i kraft før appellutvalget har sagt sitt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00