HAMAR: - Bent blir daglig leder og coach for ti ansatte, forteller sjefen sjøl i FA systemer, Johan Søbstad.

Han kom i sin tid i kontakt med Bent Svele via Storhamar Håndball, og da Svele måtte gi seg i Unibet for å kunne jobbe med norsk idrett, fikk han jobbtilbud fra Søbstad.
Her skal Bent Svele lede et firma som har utviklet egen software for ei såkalt datakasse som registrerer kontantomsetning.
- Vanlige kassaapparater skiftes nå ut, og datakassa som vi har utviklet, gir helt andre rapporteringsmuligheter. Systemet dekker kravene som myndighetene stiller til dokumentasjon av kontantsalg, sier Johan Søbstad.
Firmaet hans utviklet først systemet for frisørsalonger, men nå leveres det til de fleste bransjer.
I forlengelse av dette, har FA systemer videreutviklet datakassa til bruk i idrettslag.
- Det aktualiseres mer og mer i idretten. Kontantsalgene i idrettslagene har gjerne foregått via en isboks, men gjennom dette systemet vil alt bli ryddigere og framfor alt mye mer myndighetstilpasset. Vi har kjørt et prøveprosjekt på kiosksalg og billettsalg i Storhamar Håndball, der alt styres fra kontoret. Det gjør det også tryggere og bedre både for dugnadsfolk og de som leder klubben, sier Søbstad.
Han er glad for å få med seg Bent Svele, som gleder seg til nye oppgaver.
- Min jobb blir å lede teamet, men det er ikke noe problem for meg å dra ut og selge også. Det gjelder å finne nye områder, og idretten er i så måte et jomfruelig område, sier Svele, som allerede kan slå fast at firmaet er inne i flere idrettslag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.