HAMAR: J16-jentene var først i ilden og kontrollerte kampen mot Tiller inn til 16-14. I denne kampen ledet Storhamar hele vegen. En stund var ledelsen på tre og fire mål, men trønderjentene nektet å gi seg og fulgte Storhamar nesten til døra.

J13-laget til Storhamar ordnet en grei 9-6-seier mot Os ved Bergen. Også i denne kampen førte jentene hele kampen og vant en kontrollert seier.

Sudden death i J13
Spenning og dramatikk ble det derimot mer av i Storhamars J14-kamp mot Byåsen.

Storhamar tok tidlig en 3-0-ledelse og holdt Byåsen bak seg helt til sluttminuttene av finalen. Byåsen utlignet og ledet en stund, men en Storhamar-scoring til 11-11 helt mot slutten av kampen, ga arrangørklubben en ny sjanse på sudden death. Dette målet skaffet Storhamar seg.

Pokaler som bevis
Furnes var for øvrig det fjerde lokale laget som spilte seg til finale i Storhamar cup, men furnesingene virket slitne i finalespillet mot Skiptvedt og tapte klart med 10-22.

Derfor var det en smørblid leder for klubbens yngres avdeling, Beate Bratbakken, som poserte med så vel pokal og vandrepokal som beste klubb. Det beste beviset på at det jobbes meget godt i en klubb som vokser som løvetann i vårsol.

Doblet seg på tre år
- Yngres avdeling i Storhamar-håndball har doblet seg på tre år. Vi har 300 aktive spillere fra fire til 16 år. Det jobbes så bra, at vi skaper problemer for oss selv. Med en slik vekst er det blitt et puslespill å få til treningstider for alle lagene vi har, sier Bratbakken, som ser dette som et positivt problem.

- Vi begynner å få en veldig stor bredde av spillere på alle nivåer. Dette viste vi, ikke minst, i egen turnering. Det jobbes solid blant de eldste lagene i yngres og det er mange som vil være med fra 11-årsnivået og nedover. Bare på jenter ni, 10 og 11 år har vi over 100 spillere. Og som om ikke det er nok, i gutteklassene har vi 35 spillere på samme alderstrinn. På de yngste nivåene har antallet spillere tredoblet seg på like mange år. og det beste: Veksten ser ikke ut til å ha noen ende.

Sjefen til Trondheim
Viggo Bjørvik har hatt det sportslige ansvaret for yngres avdeling til nå. Etter pinsecupen, reiser han hjem til Trondheim. Det blir litt av en utfordring å ta over ham.

Ett av grepene som Bjørvik og co. har tatt, er å engasjere A-lagstrenerne på alle nivåer i klubben.
- Vi har hatt trenerforum med hyppige møter for trenerne i yngres. I det hele tatt er vi veldig godt forspent med kvalifiserte trenere på alle lag, noe jeg ser på som en stor fordel. Det har krevd bevisst jobbing med oppdatering og videreutvikling av det trenerkorpset vi har hatt.

35 kvalifiserte trenere
- Det er i alt 35 trenere i yngres avdeling, som alle har hatt praktiske og teoretiske oppdateringskvelder, hvor spillerne fra yngres avdeling har vært øvingsapparat under trenerutdannelsen. Vi har lyktes i skape et miljø som er sultent på utvikling. Det er det vi har sett resultatet av denne pinsen, sa Beate Bratbakken.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00