Fredag ble Tertnes banket med ni mål. I dag var Storhamar enda mer nådeløse i møtet med Oppsal og vant med 11 mål.

- For dem som kun leser resultater virker dette sikker fryktelig sterkt, men jeg vet vi ikke skal legge for mye vekt på resultatene i treningskampene, sier Sundmoen.

Tilbake som sjef

Med sjefen tilbake på banen har Storhamar i de to første kampene viste et angrepsspill som er veldig mye hurtigere enn laget viste i hele fjor.

Tempoet er skrudd opp mange hakk, og verken Tertnes eller Oppsal har hengt med.

Det skuffer Sundmoen litt.

- Jeg hadde håpet de to lagene skulle være bedre enn de har vært denne helga, men vi har sikkert kommet lenger i forberedelsene til sesongen, sier Sundmoen som ikke vil skru forventningene i været etter to meget imponerende kamper.

Skremmeskudd

- Vi har et bra lag og er bedre trent enn på lenge, mener Sundmoen og vet resultatene vil bli lagt merke til. Både i eliteserien og ikke minst blant lagene Storhamar skal møte i 1. divisjon.

- Det kan nok tenkes, smiler Sundmoen som stoppet på sju scoringer mot Oppsal.

Defensivt fokus

Før kampen fortalte trener Arne Senstad til HA-sporten at han håpet å se framgang defensivt, sammenliknet med kampen mot Tertnes.

22 baklengsmål og åtte (!) utvisninger forteller om et lag som fortsatt sliter med timingen defensivt, men som kommer til å bli enda bedre i deg aggressive forsvarsspillet sitt. Utvisningene forteller også om et dommerpar som la lista for utvisninger usedvanlig lavt.

Biniger leker seg

Offensivt har imidlertid Storhamar-treneren all mulig grunn til å smile forsiktig.

Kamilla Sundmoen sørger for å tråkke gasspedalen helt i bånn offensivt, og med Sundmoen på banen har hun løftet resten av laget i tillegg.

Ikke minst Lise Binger, som i perioder forrige sesong slet en del og hadde et defensivt kroppsspråk. Nå er den danske kanspilleren på full fart tilbake. Leken i måten å spille på og med avslutninger av meget høy kvalitet.

Lise Løke er fortsatt en god ballsnapper inne på linja, og vil trolig være et suverent øvingsbildet for Kristin Høybakken.

Spennende nykommere

Også stallens nykommere har bevist at de styrker stallen både i kvalitet og i kvantitet. Gariella Juhasz kan bli en yndling i den nye hallen. Tina Engan er også en bakspiller som kan få vist seg fram med sin venstrearm, og storvokste Thea Tangnes kan gi laget skuddstyrke.

Malene Aambakk er tilbake etter noen måneder i Volda, og mot Oppsal fikk hun vist fram sitt gode skudd.

Summen av alt dette er at Storhamar ser skremmende gode ut akkurat nå, men det bekymrer nok kun Storhamars motstandere i 1. divisjon.

I morgen møter Storhamar divisjonskollegaen Stabæk i den siste gruppespillkampen. Allerede før kampen er Storhamar gruppevinner og skal spile turneringsfinale senere i morgen, men for Kamilla Sundmoen og hennes lagvenninner vil kampen være en første test på hvor nivået ligger på et antatt topplag i 1. divisjon.

Stabæk tapte fredagens kamp mot Oppsal med 23-17, før de i dag tapte 20-22 mot Tertnes.

 

Storhamar - Oppsal 33-22 (17-12):

Storhamarlag lag: Tone Mølner, Hanne Rundsjord (målvakter), Kamilla Sundmoen 7 (3), Malene Aambakk 4, Lise Løke 4, Kristin Høybakken, Linn-Marie Birkeland 1, Lise Binger 7, Tonje Enkerud 3, Gariella Juhasz 3, Thea Tangnes 1, Emma Skinnehaugen, Tine Engan 3 (1).

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.