Sju mål av Kamilla Sundmoen reddet opprettholdelsen av Storhamars seiersrekke.

Spesielt i starten buttet det imot for vertene, som slet med å finne formelen for å temme bergenserne som kom på besøk.

Sjokkåpnet

Tertnes sjokkåpnet og fikk en tidlig 3-0-ledelse, og mange fryktet en uventet blemme fra hjemmelaget. Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson tok time-out og vekket spillerne sine, som derfra og ut holdt bedre følge.

Tertnes ledet likevel 9-12 til pause. Utgangspunktet for den andre omgangen var spennende.

– Tertnes forsvarte seg veldig godt og jeg synes vi gjorde mye rart i den første omgangen. Mange skulle gjøre mye på egen hånd, og vi finner ikke helt hverandre, sier Kamilla Sundmoen etter kampen. I den svake førsteomgangen var hun et lyspunkt med sine fire mål.

Thrilleravslutning

Ut av portene i den andre omgangen kom vertene i et mye høyere tempo. De hadde tydelig bestemt seg for å bedre tingenes tilstand. Etter 50 minutter ledet Storhamar for første gang, etter å ha ligget under gjennom hele kampen.

– Vi fikk beskjed av treneren om å slippe skuldra litt ned og forsøke å finne tilbake til vårt eget spill igjen. Det løsnet virkelig og det var flere som spilte en veldig god andreomgang, sier Sundmoen.

Men Tertnes hadde ingen planer om å gi opp, og ga vertene kamp helt til døra. Med to minutter igjen å spille, var stillingen 20-20. Nerven i kampen var skyhøy, og på tribunen satt tilskuerne og bet negler.

Stine Lidén stengte buret, mens Kristin Høybakken og Betina Riegelhuth scoret hvert sitt helt mot slutten.

– Sliteseier

Dermed kunne hjemmetilskuerne slippe jubelen løs for 22-20-seier. Dermed fortsetter seiersrekken for laget fra Hamar vest, som enda ikke har tapt et eneste poeng så langt i serien.

– Utrolig deilig å vinne på en dag der ikke så mye fungerer. Det var virkelig en sliteseier i dag. Det karakteriserer vel topplag at de vinner på dårlige dager, sier Sundmoen.

Hun endte opp med sju mål, men var likevel ikke helt fornøyd med egen innsats.

– Jeg gjorde vel også en del rart, synes jeg. Likevel ender jeg opp med sju mål, og det er jo helt greit på en slik dag, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00