Storhamar-kapteinen er ute på trilletur med datteren Iben, som kom til verden i januar.

Kamilla nyter tilværelsen som nybakt mor hjemme i Gartnervegen i Ottestad, men det kribler i håndballkroppen etter å komme tilbake på banen igjen.

– Jeg trener håndball hver mandag, og skal straks være med jentene to ganger i uka. Så langt har ting gått etter planen, sier Sundmoen som sitter spent på tribunen når lagvenninnene i kveld spiller skjebnekamp mot bunnlaget Stabæk.

– Vinner vi kan vi både berge plassen og sikre oss en plass i sluttspillet, sier Sundmoen.

Kan rekke sluttspillet

En plass i sluttspillet er også en fristende gulrot for Kamilla, som drømmer om å kunne spille selv i et eventuelt sluttspill.

– Det er ikke umulig, smiler spilleren laget så sårt har savnet denne sesongen.

– Men jeg kommer ikke til å spille om jeg ikke er sikker på at kroppen min er kampklar, sier 29-åringen som har vært veldig skadeplaget de to siste sesongene.

Og selv om hun er meget lysten på å komme tilbake på håndballbanen, har hun blitt litt bedre til å kjenne etter og ta kroppens signaler på alvor.

– Laget vårt har totalt sett vært veldig utsatt for skader denne sesongen, og jeg tror jentene ikke har vært flinke nok til å ta vare på kroppen sin, sier Kamilla og mener det er grunnen til at såpass mange enkeltspillere har vært ute i mange kamper denne sesongen.

– Både jentene og det medisinske apparatet i klubben må bli enda bedre på skadeforebygging, mener kapteinen.

Fryktet nedrykk

Fra tilskuerplass har Sundmoen fulgt laget sitt denne sesongen, og hun har ikke alltid likt det hun har sett.

– Det er litt skremmende at vi ikke har gjort det bedre, men det har vært en sesong med både skader, trenerskifte og uro rundt laget. Totalt sett har vi ikke vært gode nok, og jeg har lenge vært redd for at vi skulle rykke ned, sier den nybakte mammaen.

Frykten for nedrykk er noe mindre i øyeblikket, men da tåler ikke jentene fra Hamar vest å gi bort poeng mot Stabæk i kveld.

– Normalt skal vi vinne en slik kamp, men jeg ser ikke bort fra at Stabæk henger godt med veldig lenge, sukker Sundmoen som ser for seg en nervøs aften i Prestrudhallen.

– Et nedrykk vil være en katastrofe, men da skal jeg bidra til at vi går rett opp igjen, sier Kamilla.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.