Storhamar-kapteinen er ute på trilletur med datteren Iben, som kom til verden i januar.

Kamilla nyter tilværelsen som nybakt mor hjemme i Gartnervegen i Ottestad, men det kribler i håndballkroppen etter å komme tilbake på banen igjen.

– Jeg trener håndball hver mandag, og skal straks være med jentene to ganger i uka. Så langt har ting gått etter planen, sier Sundmoen som sitter spent på tribunen når lagvenninnene i kveld spiller skjebnekamp mot bunnlaget Stabæk.

– Vinner vi kan vi både berge plassen og sikre oss en plass i sluttspillet, sier Sundmoen.

Kan rekke sluttspillet

En plass i sluttspillet er også en fristende gulrot for Kamilla, som drømmer om å kunne spille selv i et eventuelt sluttspill.

– Det er ikke umulig, smiler spilleren laget så sårt har savnet denne sesongen.

– Men jeg kommer ikke til å spille om jeg ikke er sikker på at kroppen min er kampklar, sier 29-åringen som har vært veldig skadeplaget de to siste sesongene.

Og selv om hun er meget lysten på å komme tilbake på håndballbanen, har hun blitt litt bedre til å kjenne etter og ta kroppens signaler på alvor.

– Laget vårt har totalt sett vært veldig utsatt for skader denne sesongen, og jeg tror jentene ikke har vært flinke nok til å ta vare på kroppen sin, sier Kamilla og mener det er grunnen til at såpass mange enkeltspillere har vært ute i mange kamper denne sesongen.

– Både jentene og det medisinske apparatet i klubben må bli enda bedre på skadeforebygging, mener kapteinen.

Fryktet nedrykk

Fra tilskuerplass har Sundmoen fulgt laget sitt denne sesongen, og hun har ikke alltid likt det hun har sett.

– Det er litt skremmende at vi ikke har gjort det bedre, men det har vært en sesong med både skader, trenerskifte og uro rundt laget. Totalt sett har vi ikke vært gode nok, og jeg har lenge vært redd for at vi skulle rykke ned, sier den nybakte mammaen.

Frykten for nedrykk er noe mindre i øyeblikket, men da tåler ikke jentene fra Hamar vest å gi bort poeng mot Stabæk i kveld.

– Normalt skal vi vinne en slik kamp, men jeg ser ikke bort fra at Stabæk henger godt med veldig lenge, sukker Sundmoen som ser for seg en nervøs aften i Prestrudhallen.

– Et nedrykk vil være en katastrofe, men da skal jeg bidra til at vi går rett opp igjen, sier Kamilla.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00