HAMAR: Sluttrapporten skal skrives ferdig neste uke, men etter gårsdagens møte er det klart at byggekomiteen foreslår å utvide dagens Prestrudhallen til to flater og med plass til 2.000 sitteplasser.

Etter en god dialog med arkitekt Ketil Hodne, er forslaget om lag ni millioner kroner billigere enn den første skissen på ca. 53 millioner kroner.
Av den nye totalsummen på 45 millioner kroner, får kommunen momsrefusjon på om lag ni millioner, samt spillemidler på om lag ti millioner kroner.
Dermed må kommunen ut med 25 millioner kroner.

To teleskoptribuner
- Vi har sett og tenkt mye på planene rundt Prestrudhallen sammen med Sweco Grøner og arkitekt Ketil Hodne. Gjennom grundigere gjennomgang har vi kommet fram til at det bør bli teleskoptribuner på begge langsidene. På den måten sparer vi plass i forhold til å ha to treningsflater med en tribune. Nå får vi to treningsflater, og en matchbane på midten når tribunene rulles ut, forklarer Morten Finborud.

Med i planen er da å reparere taket for drøyt 15 millioner kroner, gjøre om den lille hallen på den ene kortenden til permanent tribune og ny hovedinngang.
Hallen kan dermed utvides på langsiden mot skolen, men uten å berøre ballbingen.

Behandles 10. mai
Nå blir det opp til politikerne om det er vilje til å realisere prosjektet. Dersom alt går etter planen, skal saken opp til behandling i formannskapet 10. mai.

Hamars politikere har tidligere vært kjølige til en utvidelse av Prestrudhallen, og har heller bedt om en vurdering av håndball i ishallen, noe som ikke ble funnet gunstig.
I politiske kretser har det også vært diskutert om tennishallen i Ankerskogen kunne bli en ny håndballhall, mens Storhamar hele tiden har argumentert for å få bli der de har etablert seg, på Prestrud på Hamar Vest.

- Strålende for oss
- Vi er veldig glade for, og strålende fornøyd med det forslaget som byggekomiteen skulle vurdere fredag. Hvis de kom fram til det forslaget er det noe som vil gi damehåndballen i Hamar like vilkår som de andre idrettene i byen, sier sportslig leder i Storhamar, Bertil Pålsrud.

Han tror det nå kan bli vanskelig å bli ferdig til høstens seriestart, og sikter heller mot at hallen kan stå ferdig til seriestart 2009-2010. Det er bedre enn å bruke en sesong på byggingen, der hele håndballgruppa må på halljakt for å trene og spille kamper.
- Det viktigste for oss nå er at politikerne sier ja til dette. Da vil vi få dispensasjon til å spille i nåværende Prestrudhallen en sesong til.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00