BERGEN: I dag er det fem år, ni måneder og 13 dager siden Lene Jøranli som 18-åring avsluttet eliteseriekarrieren med Gjøvik og Vardal

Noen måneder etter var Arne Senstad på pletten, og over en softis overtalte han keepertalentet til å spille for 1. divisjonsklubben Toten. Der jobbet de sammen i tre sesonger før Arne dro til Hamar.
Lene fortsatte ett år til, men etter opprykket med Toten i fjor vår, valgte hun å slutte. I stedet ble det 3. divisjonsspill med Redalen som utespiller.

Må trives med treneren
Så tok Arne Senstad kontakt igjen, som han også gjorde i 2007.

- Vi hadde tre fine år sammen på Toten, forteller Lene.
Hun legger ikke skjul på at det er viktig å trives godt sammen med treneren, samtidig som hun synes det skal være moro å drive med topphåndball.
- Det er veldig viktig å trives med treneren når vi skal hverandre hver dag. Jeg hadde ikke spilt for Storhamar hadde det ikke vært for Arne. Han er veldig flink håndballmessig og en bra mann, sier Lene.
Det betyr ikke at hun nødvendigvis stiller opp for Senstad hver gang han vil sikre seg håndballkeeperen.
- Nei, jeg har sagt nei til Arne mange ganger. Jeg sa nei senest i desember da han tok kontakt. Men han ga seg ikke og ringte igjen ei uke senere, og da sa jeg ja.
- Litt impuls, men jeg angrer ikke, ler Lene Jøranli.
I går smilte både Lene og Arne Senstad etter at 24-åringen hadde spilt sin første obligatoriske kamp for Storhamar.

Storhamars beste
Lene ble kåret til Storhamars beste spiller, og hun leverte en stor 2. omgang med mange gode redninger på viktige tidspunkt i kampen. Etter pause reddet Lene ti skudd, og Tertnes scoret ni ganger. Det er en redningsprosent på over 50 prosent i 2. omgang.

- Det er ikke så galt det, sier Lene. Det var moro å være tilbake, og det er 2. omgangen jeg vil huske. Da lyste det også tæl og vilje i øynene på de andre spillerne, sier den 24 år gamle økonomen.
Hun vet hun vil bli bedre med mer trening og mer matchtrening, for vi må tilbake til april i fjor sist hun voktet målet.
- Jeg kjenner at det er litt igjen på reaksjonsevnen, sier hun.

Fantastiske redninger
Arne Senstad er veldig glad for at han har fått Lene til Storhamar - i første omgang ut sesongen.

- Hun gjør en del fantastiske redninger, og er veldig flink til å sette i gang spillet raskt. Jeg har sagt det før: Lene kan bli så god som hun selv vil, og jeg er glad jeg endelig fikk henne med over. Jeg håper hun blir med videre også, sier Arne Senstad.
- Vikariatet kan jo utvides, Lene?
- Ja, de sier så. Jeg kommer ikke til å tenke på det før sesongen nærmer seg slutten, sier jenta som har vokst opp og bor en langpasning fra Tranberghallen på Gjøvik.
- Det er mange som ikke skjønner at jeg kan dra til Hamar, sier hun.
Nå er ikke Lene helt ukjent med å levere gode kamper mot Tertnes. Da Gjøvik og Vardal banket bergenserne 23-21 26. januar i 2003, ble Lene kåret til banens beste spiller.

Merkbart uten Duda
For hele Storhamar-laget smakte det selvsagt fortreffelig å banke Tertnes uten nøkkelspillere som Heidi Tjugum og Izabela Duda.

Dudas skuddtrussel var så absolutt savnet i 1. omgang. Da gikk det trådt i angrep, og laget manglet den klare lederen til å ta skuddansvar. Men Maja Jakobsen prøvde seg, og etter hvert kom også Anja Edin inn som en viktig angrepsspiller.
Etter en god trenerprat i pausen, kom Storhamar atskillig sterkere etter pause. Betina Riegelhuth begynte å score mål samtidig som Maja Jakobsen og Anja Edin fortsatte der de var før pause.
I tillegg satt forsvarsspillet mye bedre, Tertnes' Mette Davidsen ble markert ut av kampen og Lene Jøranli storspilte i mål.
Og dermed vant Storhamar så fortjent, så fortjent…
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.