Storhamar kom best i gang i egen storstue. Vertenes strekspiller for kvelden, Mari Finstad Bergum, scoret kampen første mål, før Malene Aambak og Linn Marie Birkeland meldte seg på med to scoringer hver. Storhamar ledet 5-2 da Fana tok timeout ni minutter ut i kampen.

Fana tok over INITIATIVET

Gjestene hadde tydelig godt av en liten smekk fra trener Erlend Lyssand. For med to scoringer på rad var Fana med i kampen for fullt. Bortelaget utnyttet seg av noen dårlige Storhamar-minutter, og sørget for at stillingen var 6-6 halvvegs i 1. omgang.

Det bedret seg ikke for Storhamar, og trener Arne Senstad så seg nødt til å ta sin første timeout 20 minutter ut i kampen, på stillingen 7-7.

- Vi åpnet kampen bra, men dabbet av midtveis i 1. omgang, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Men den lille pausepraten fikk ikke den positive effekten de 473 frammøtte tilskuerne hadde håpet på. Fana fortsatte dominansen og gikk opp i ledelsen 10-7 etter ytterligere tre nettkjenninger.

Men Storhamars fremste angrepsvåpen bestemte seg endelig for å gire om. Malene Aambak satte inn to kjappe scoriger, hennes tredje og fjerde i kampen, og dermed var Storhamar på offensiven igjen.

Tina Engan sørget for at vertene var a jour til pause på stillingen 10-10.

- Vi svingte veldig i prestasjonene i 1. omgang, men vi viste samtidig at vi har mye å spille på, sier Senstad.

Svak start i 2. omgang

Storhamar fortsatte tungt og tregt etter hvilen og Fana skaffet seg en luke, og ledet 14-11 fem minutter ut i 2. omgang.

Men Tonje Enkerud, som var tilbake fra skade, fikk noen minutter på banen og reduserte ved to anledninger midtveis i omgangen, før hun utlignet til 16-16.

Så sa det stopp for bortelaget. For Storhamar fikk til slutt orden på forsvars- og keeperspillet, og snudde kampen. Det endte til slutt 22-17, etter en sterk avslutning fra hjemmealget.

- Det var skikkelig unødvendig av oss å slippe oss ned i denne kampen. Det er rett og slett ikke godt nok, men det holdt til seier, sier Storhamar-keeper Stine Lidén.

- Ser ikke ut som Barcelona

Senstad visste på forhånd at det nødvendigvis ikke kom til å se spesielt pent ut på banen, og visste derfor at innsatsen kom til å bli avgjørende.

- Det ante meg at vi ikke kom til å se ut som Barcelona, derfor måtte vi gå til med livet som innsats. Jeg synes enkelte gjør det, mens noen viser at de har en del å gå på, sier Senstad, som var mest opptatt av de to poengene.

- Det var jevnt en stund, men da vi giret om mot slutten vant vi jo til slutt med fem mål. Det må sies å være godt nok.

Må utsette gullfeiringen

Storhamar kunne sikret seieren i 1. divisjon i kveld, dersom alt gikk de gule og blås veg. De var nødt til å slå Fana på hjemmebane, mens Stabæk måtte avgi poeng borte mot Fjellhammer.

Serieleder Storhamar gjorde sin del av jobben, men det gjorde også tabelltoer Stabæk, som knuste Fjellhammer 31-18. Det betyr at hvem som blir seriemester avgjøres i de to siste seriekampene.

Storhamar stilte med følgende lag: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad (målvakter), Aleksandra Kobylecka, Mari Finstad Bergum, Malene Aambakk, Linn-Marie Birkeland, Tonje Enkerud, Tina Engan, Gabriella Juhasz, Emma Skinnehaugen, Elise Skinnehaugen, Thea Tangnes. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.