TØNSBERG: - Jeg har sagt til Storhamar at jeg vil høre hva de har å si. Men vi må vente til etter sesongen, sier Gro Hammerseng til HA-sporten.
Lørdag så hun Storhamars håndballkamper fra tribunen sammen med Anja Edin. Edin ble spart til søndagens finale.
Som de fleste nå sikkert vet, er Gro Hammerseng gravid, og hun og samboer Anja Edin ser fram til å bli foreldre i begynnelsen av februar.
Når barnet er født og årets sesong er over, skal begge vurdere håndballframtiden sin.
I dag bor de sammen på Gjøvik, og Hammersengs kontrakt med Larvik går ut etter denne sesongen, og det samme er tilfellet med Edins kontrakt med Storhamar.

Flere klubber i bildet

Ifølge VG, har Larvik gitt signaler på at de ønsker å få til en hverdag som henger sammen for Hammerseng, og tidligere har det også vært nevnt at Gro kan komme til å spille på Gjøvik, der hun og Anja bor sammen.
- Er det viktig at du og Anja skal spille for samme klubb?
- Det får tiden vise. Det er ikke sikkert vi får noen tilbud om å spille i samme klubb heller, sier Hammerseng beskjedent.

Fornuftig å vente

For Storhamar er nettopp det en drøm, og samboer Anja Edin synes det er fornuftig av Storhamar å vente med en overgangsprat til etter sesongen.
På spørsmål om Anja har lyst på at samboerparet skal spille for samme klubb, sier hun at det viktigste er at familielivet skal fungere på beste måte.
- Er det aktuelt å slutte å spille aktivt?
- Jeg tror vel ikke noen av oss har lyst til å gi seg, men akkurat nå er jeg tilbake etter skade og Gro er gravid.
- Er Gjøvik HK aktuell siden dere bor på Gjøvik?
- Jeg har skjønt at det er litt rivalisering mellom Hamar og Gjøvik, ler Anja uten å svare på spørsmålet.
- Akkurat nå gleder jeg mest til at Gro og jeg skal ha barn, sier en blid Anja Edin til HA-sporten.

Drøm for enhver klubb

- Det er en drøm for enhver klubb å ha Gro på laget. Det er det for oss også, sier Storhamar-trener Arne Senstad.
- Men jeg tror helt sikkert Larvik vil ha henne med videre. Gjøvik også. Så får vi se hva vi greier å komme opp med i Hamar. Gro Hammerseng for Storhamar vil være et scoop for klubben og byen, og det må være veldig positivt for byens næringsliv også, mener Senstad.
- Det er viktig at vi i Storhamar er på banen og tenker framover i tid for å komme videre. En fantastisk håndballspiller som Gro Hammerseng ville betydd mye også utenfor banen. Var det opp til meg hadde vi hentet henne tvert, smiler Senstad.

Økonomien avgjørende

Han er svært klar på at det må på plass et helhetlig opplegg for å få Hammerseng til Storhamar, men det må samtidig være innenfor de rammene klubben har til rådighet.
Derfor er Arne Senstad klar på at klubben må ha ekstern hjelp fra næringslivet for å kunne lykkes med dette.
- Det er økonomien som styrer det meste, og vi trenger drahjelp av dem som ser nytten av å få Gro til Hamar.
- Ser du en fare i at Anja forsvinner hvis dere ikke lykkes med Gro?
- Jeg tror det er flere klubber som kunne tenke seg Anja, men etter denne sesongen er det mange i Storhamar som har kontrakter som går ut. Jeg tror en klubb med Anja og Gro på laget vil være veldig attraktiv for mange spillere, sier Senstad.

Markedsmessig bra

CC Mart'n er inne med sponsormidler i flere idrettslag i flere idretter, blant annet i Storhamar Håndball. Senterleder Ivar Kampenhøy mener Gro Hammerseng vil tilføre Storhamar mye både i forhold til markedet og det håndballmessige.
- Hvordan ser du på å bidra på sponsorsiden?
- Det har vi ikke diskutert, så det får vi se på når det blir lagt fram. Gro Hammerseng er ett av de største navnene i norsk håndball, og det er klart hun vil være positiv for Storhamar, sier Kampenhøy.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.