Begge lag spilte i eliteserien forrige sesong. Denne sesongen er Storhamar og Stabæk favoritter til å rykke rett opp fra nivå to. Men det var kun ett lag som så ut som en opprykkskandidat i Nadderud Arena onsdag kveld.

Se intervju med Storhamar-trener Arne Senstad i videoen over!

Tidlig luke

Etter et par rolig åpningsminutter fyrte gjestene fra Hamar på alt de hadde. Kantspillerne Lise Binger og Gabriella Juhasz kom godt i gang og scoret Storhamars fire første mål. Da ledet bortelaget 1-4.

Dessverre for spenningen i kampen så Storhamar seg aldri tilbake.

- Jeg synes vi er litt tafatte i starten av kampen, men så treffer vi med forsvarsspillet vårt, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

For med sitt offensive og aggressive forsvar gjorde de livet surt for Stabæks offensive spillere.

- Vi slapp inn tre mål første halvdel av omgangen, og bare sju på hele omgangen og slipper til 11 skudd på 30 minutter. Vi gjør en fantastisk forsvarskamp, roser Senstad.

Offensivt fikk Storhamar enklere arbeidsvilkår på grunn av det bunnsolide forsvaret, og lagene gikk til pause på stillingen 7-15.

Treg start

Også etter hvilen var Stabæk på høyde, men etter to kjappe reduseringer kom ikke vertene nærmere. For Senstads grep med å ta ut målvakten og spille med en ekstra utespiller fungerte.

- Vi kløner det litt til i 2. omgang, men løste det med å spille sju mot seks, forklarer treneren.

I tillegg til at det offensive spillet, med Kamilla Sundmoen i spissen, bedret seg var også keeper Stine Lidén virkelig på jobb i Storhamar-buret.

Det var til slutt ingen tvil om hvem som var det beste laget. Selv om 2. omgang endte 10-10 var Storhamar aldri truet, og tok dermed over tabelltoppen i 1.divisjon.

Hyllet spillerne

Og Senstad som er kjent for å gi klare beskjeder med ting han ikke er henrykt over, vet også å rose spillerne sine etter gode prestasjoner.

- Det var vanvittig moro. Jeg var veldig spent før kampen. Vi møtte et lag som holder eliteserienivå, veldig fornøyd med jobben jentene gjorde, sier Senstad og legger til:

- Jeg har fantastiske jenter å jobbe med.

Les også
SPORT Se høydepunktene her!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00