Storhamar håndball elite er ikke i stand til å skjøtte sine økonomiske forpliktelser, og søkte i sommer om ettergivelse av gjeld til Hamar kommune. Det er snakk om drøyt en million kroner inkludert renter og gebyrer.

Rådmann Terje Halvorsen innstilte overfor formannskapet i dag å si nei til søknaden fra håndballklubben, og holde fast på nedbetalingsavtalen som kommunestyret har gått god for tidligere.

Trakk søknaden

Men formannskapet slapp i dag å realitetsbehandle søknaden. For tidlig onsdag morgen tikket det inn en e-post fra styreleder Øystein Holtet i Storhamar håndball elite, hvor han skriver følgende til rådmannen:

«Viser til brev av 17. juli 2015 der vi blant annet anmoder Hamar kommune om gjeldsettergivelse. Vi trekker med dette tilbake anmodningen om gjeldsettergivelse inntil videre da vi nå jobber med å finne alternative løsninger som eventuelt vil kunne bli gjenstand for en positiv innstilling fra rådmannens side. Dersom en slik alternativ løsning viser seg å la seg realisere, kommer vi tilbake til saken.»

Glede blant politikerne

Blant formannskapspolitikerne var det glede å spore over at søknaden nå er trukket.

– Jeg er glad for at de trekker søknaden, sa Knut Fangberget (H).

Han anbefaler nå at Storhamar opererer med mest mulig åpenhet om saken, for å opplyse befolkningen og politikerne best mulig.

Dermed ble det ikke den store diskusjonen i dagens formannskap. Imidlertid ga formannskapet sin enstemmige tilslutning til at det gjøres avtale mellom Hamar kommune og Storhamar elite om benyttelse av alias/sponsornavn på den nye idrettshallen på Hamar vest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.