Storhamar har slitt mot Levanger. På de siste seks kampene har de gule og blå kun vunnet ett oppgjør lagene imellom. I kveld var det liten tvil om hvem som var det beste laget. Storhamartrener Alfred Ørn Finnsson var lettet etter at laget hans endelig kunne kvitte seg med Levanger-forbannelsen.

- Det var godt å få vekk spøkelset vi har hatt mot Levanger, sier Finnsson.

Timeout snudde kampen

For selv om Levanger åpnet best og ledet 6-3 etter 10 minutter, ble det aldri noen større luke. Halvveis ut i den første omgangen tok Finnsson timeout. Det skulle vise seg å gjøre susen. Storhamar våknet umiddelbart og tok kontroll over kampen. Og allerede to minutter etter timeouten var Storhamar à jour, på stillingen 7-7. Derfra og inn var Storhamar det beste laget og cruiset inn til 28-21 seier.

- Jeg husker ikke hva som ble sagt i timeouten, men vi var nok litt overtente fra start i dag, så vi trengre litt tid til å puste, sier Linn-Marie Birkeland.

-Kan gå til finalen

Trener, Alfred Ørn Finnsson var fornøyd med kampen, men skulle gjerne sett at laget hans kunne fullført 100 prosent.

-  Vi skulle ha punktert tidligere, men det ble mange bytter og litt urytmisk i andre omgang, sier Finnsson som nå ser fram mot kvartfinalene mot Vipers og Stabæk.

- Denne seieren var ekstremt viktig for laget. Nå er vi på vei fram, og jeg gleder meg til kvartfinalene.

En av de største bidragsyterne til dagens seier var kaptein, Linn-Marie Birkeland som bidro med fem mål i andre omgang og ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Hun har god tro på at Storhamar kan gå langt i sluttspillet, men innrømmer at de også kan ryke tidlig.

- Det blir utrolig spennende med kvartfinale nå. Vi kan komme helt til finalen, men vi kan også ryke tidlig, sier Birkeland.

Før kampen:

Status før dagens kamp er følgende: Storhamar må ta minst ett poeng, hvis Stabæk slår Fredrikstad for å beholde fjerdeplassen. For bortelagets del handler det om å overleve i Postenligaen. Levanger må vinne for å sikre seg kvalik til spill i den øverste divisjonen også neste år.


Selv om tabellen tilsier at dette skal bli en grei hjemmeseier for de gule og blå, forteller historien oss noe annet. For på de seks siste seriekampene lagene imellom i Prestrudhallen har Storhamar kun vunnet en, spilt en uavgjort og tapt de resterende fire. 

- Det er på tide å ta liv av Levanger-spøkelset, sa en optimistisk Linn-Marie Birkeland til HA-sporten tidligere denne uka som var ganske trygg på at dette kom til å gå veien for laget fra Hamar vest.

-Vi skal høvle over Leavanger!
Det kommer til å bli en spennende siste serierunde i Postenligaen og i Prestrudhallen hvor begge lag har mye å spille for, og kommer til å gi alt. 

Alt du trenger å vite om kampen som starter 16:00 kan du lese under og etter kampen på h-a.no

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.