HAMAR: Storhamars J16-lag spilte i helgen kvalifisering til Bringserien. Jentene trenes av A-lagsspiller Anja Edìn. Den tidligere Gjerpen-spilleren tok over jentelaget i sommer.
Rød tråd
- Det er meningen at vi skal kunne se på spillmåten at det er Storhamar som spiller, forteller Edin.

- Vi prøver å få innført spillestilen til A-laget nedover i systemet. Da passer det perfekt at jeg som kjenner til spillet, kan være med å bidra til at disse jentene er klare til spill på A-laget, når den tid kommer, sier Edìn.
Edìn har gitt sine spillere spesialtrening. Keeperen har får egen oppfølging av A-lagskeeper Stine Lidèn, mens Betina Riegelhuth har hjulpet bakspillerne.
- Det er gøy å trene yngre spillere. Selv synes jeg det har hjulpet meg selv også, sier Edin.

Klarte målet
J-16-laget som skulle kvalifisere seg til årets Bringserie på hjemmebane i helgen, klarte sitt mål.

Selv om ikke spillet fungerte som det skulle, klarte jentene sin oppgave. I siste kamp måtte de vinne over Malvik. Storhamar ledet fra start til mål, og vant fortjent
Som nevnt kladdet spillet litt, men Storhamar hadde banens desidert beste spiller i mål.
Agnes Nordby Meyer sto som en levende vegg. Hvor mange feberredninger hun hadde, er vi ikke helt sikre på, men det var veldig mange. Storhamar kan takke Agnes for at det blir Bringserie, i tillegg til den vanlige regionserien. I Bringserien er de aller beste lagene i Norge med.
Trener Anja Edin sa det slik.
- Det er klart det hadde blitt en stor nedtur om vi ikke hadde klart målet vårt. Dette er jenter som satser mye på håndball. Derfor føles det godt at de skal spille mot de beste lagene til vinteren.

Tre ting som teller
- Det er tre ting som jeg har prentet inn i hodene på jentene. Det er hvordan du er som menneske, hvordan du er som håndballspiller og hvordan du er som student. Det er tre viktige faktorer å ta med seg videre i livet, avsluttet trener Edin.

Jentene har mange ting å tenke på. Nå fører de dagbok om det meste. Her skrives det om skolen, treningene, og ikke minst hva de spiser. I tillegg til hvor mange timer den enkelte sover.
Som vi skjønner er det ingen ting som går til tilfeldighetene for perfeksjonist og trener Edin.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00