Gjøvik-jenta Mari Finstad Bergum kom til Storhamar i sommer. Der hadde kun spilt juniorhåndball og 3. divisjon tidligere.

LANDSLAGSKAPTEIN

I dag (tirsdag) ble bakspilleren, ikke uventet, tatt ut på landslagssamling med U-jentene (LK98), i Skien 11.-14. februar.

For Finstad Bergum er kaptein på landslaget og har blant annet spilt både ungdoms-OL og EM. Hun står totalt med 30 landskamper og 118 mål med flagget på brystet.

Senstad har planen klar 

17-åringen står bokført med 10 kamper og 20 nettkjenninger for Storhamar i 1. divisjon denne sesongen.

Storhamar-trener Arne Senstad er klar på at han skal være tålmodig med Finstad Bergum.

- Med Mari har vi en helt klar plan. Hun skal ikke være på topp denne sesongen, og må få tid til å modnes. Hun har fortsatt noen juniortakter ved seg. Målet vårt er at hun skal bli en framtidig storspiller i eliteserien, og kanskje spille med flagget på brystet. Det få på laget som er i den posisjonen, sa Senstad til HA-sporten før jul.

Selv mente Finstad Bergum at å prestere i Storhamar var viktigere enn landslagsambisjoner.

- Hovedmålet mitt er å bli en av de viktigste spillerne til Storhamar. Nå er faktisk det viktigere enn landslaget, sa ungjenta.

Her er troppen Norges Håndballforbund har tatt ut:

Sofie Ege Grønlund, Fyllingen HB, Mari Finstad Bergum, Storhamar HB, Josefine Intelhus, Stabæk HB, Synne Fossheim, Gjøvik HK, Guro Nestaker, Gjøvik HK, Line Ellertsen, Glassverket IF, Hedda Kleiberg Sømme, Hinna HB, Julie Bøe Jacobsen, Nit/Hak HK, Hulda Spurkland, Nordstrand IF, Anna Huse, Ski IL, Eline Fagerheim, Gjøvik HK, Karoline Olsen, Våg IK, Kristiane Knutsen, Vågen HK, Karoline Lund, Rælingen HK, Frida Haug Hoel, Rælingen HK, Henny Ella Reistad, Stabæk HB, Mariann Gabrielsen, Fjellhammer IL, Victoria Berg Sture, Fyllingen HB, Catharina F. Broch, Nordstrand IF, Anna Mathiassen, Gneist IL, Elise Johnsen, Tønsberg Turn, Ane Hovland, Glassverket IF.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.