HAMAR: Ingen av disse lagene har meritter som skremmer vannet av Storhamars assisterende trener Bent Svele som sier: - Vi skal videre i cupen.

Israelittene er rangert som nummer 39 i cupen, mens laget fra Luxembourg er rangert som nummer 34. Storhamar er rangert som nummer 11. Rangeringene er foretatt på bakgrunn av resultater landslaget og klubblag tidligere har oppnådd internasjonalt.

Helst Luxembourg
- Vi har samlet inn penger for to runder i EHF-cupen. Da skal vi jammen meg spille disse rundene også, sier Bent Svele.

Svele har aldri vært borte i lag verken fra Israel eller Luxembourg når det har dratt seg til i europeisk håndball. Derfor regner han med overkommelig motstand, selv om HBC Bascharage har spilt en eller annen form for E-cup siden 1993 da de møtte Gjerpen som vant sammenlagt med 80-14! HBC Bascharage er blitt et bedre lag siden den gangen, men har foreløpig, ingen store bravader å vise til internasjonalt.
- Økonomisk og sikkerhetsmessig vil HBC Bascharage passe Storhamar best. Et møte med det luxembourgske laget betyr kortere og billigere reise og sikrere omgivelser. Til israelske Tel Aviv er det langt og dyrere å reise, og det skjer jo mye rart i Israel og området rundt for tida.

Kampene samme sted
Apropos økonomi: Bent Svele vil anbefale lederne i klubben til å gå i dialog med motstanderen, hvem det nå enn blir til slutt, om å få spille begge kampene på samme sted, nettopp for å spare reiseutgifter. Får en til det, kan det hende at Storhamars hjemmepublikum blir snytt for E-cup-håndball, i alle fall i første omgang.

Også sportslig vil det være en fordel om returkampen spilles på samme sted som den første kampen.
- Vi skal møte Gjerpen hjemme mellom de to E-cup-kampene. Slik sett er vi heldige med trekningen, men lange reiser og tett kampprogram er ikke nødvendigvis noen fordel. Reiser tapper mer krefter enn vi tror, sier Bent Svele.
Storhamars kamper i 2. runde i EHF-cupen er satt opp til 4. eller 5. oktober med returkampen 11. eller 12. oktober.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00