Storhamar rykket ned fra eliteserien forrige sesong på grunn av dårlig økonomi. I stedet for å deppe i lang tid tok spillerne og trener Arne Senstad opp hansken og begynte på den lange veien tilbake til toppen.

Med 32-25-seier over Njård søndag kveld kunne Storhamar-jentene igjen kalle seg eliteseriespillere.

Tøff vei tilbake

- Det er utrolig moro å rykke opp, sier Tonje Enkerud, som med sine seks nettkjenninger ble kåret til Storhamars beste mot Njård.

Det har vært et stort forventningspress på laget, men de gule og blå fra Hamar vest har levert. 

De har kun avgitt ett poeng i årets 1. divisjon. Storhamar-jentene har vært suverene og leder serien med fem poeng.

- Jeg er imponert over det nivået jentene har holdt denne sesongen. Til tross for mange skader har de alltid funnet veier til seier, sier trener Arne Senstad etter kampslutt i Oslo.

Kunne ikke juble umiddelbart

Men Storhamar-spillerne kunne ikke juble for opprykk med en gang. Etter at spillerne hadde takket de tilreisende tilskuerne for støtten gikk veien videre inn i garderoben for å følge med på kampen mellom Fana og Flint Tønsberg. Med Fana-seier ville opprykket være i boks.

Da meldingen kom om at bergenserne ledet med fire mål tre minutter før slutt begynte de gulkledde å kjenne lukta av eliteseriespill. Og da sluttsignalet gikk og Fana hadde slått tabelltreer Flint 28-22 sto stemningen i taket.

- Det er fantastisk dette har vi ventet på hele sesongen, sier Lise Binger.

Fikk tøff kamp lenge

Men Storhamar fikk ingen enkel jobb i bortemøtet med Njård. Hjemmelaget åpnet kampen best og lå et og to mål foran de første 10 minuttene.

Ikke før hjemmelaget tok timeout halvveis i 1. omgang ledet Storhamar. Gjestene fra Hamar kunne til slutt gå til pause med en tomålsledelse på stillingen 15-13.

Etter pause pangåpnet Storhamar og stakk ifra vertene. Seks minutter ut i 2. omgang ledet de gulkledde 13-18. Derfra og ut holdt Storhamar stand mot et hardtarbeidende Njård-lag, og sikret det vel fortjente opprykket med 32-25-seier. Malene Aambakk ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

Storhamar stilte med følgende lag mot Njård: Stine Lidén, Maria Jektvik Aarstad (målvakter), Malene Aambakk, Elise Skinnehaugen, Tonje Enkerud, Tina Engan, Kristin Høybakken, Emma Skinnehaugen, Lise Løke, Lise Binger, Thea Tangnes og Aleksandra Kobylecka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.