HAMAR/ELVERUM: Tanken om fellesarrangement er lansert fordi et slikt arrangement egner seg utmerket som TV-underholdning.

- Vi har mottatt et notat fra Norges Håndballforbund i sakens anledning, men vi har ikke diskutert det, verken internt eller med Elverum, sier sportslig leder i Storhamar håndball, Bertil Pålsrud.

Storhamar positive
Pålsrud vet at det har vært gjort lignende stunt fra Bergen med Ternes og Fyllingen og fra Bærum, med Haslum og Stabæk. Nå ønsker de å bringe inn flere deler av landet der muligheten ligger til rette for det.

Pålsrud stiller seg, i utgangspunktet, positiv til forslaget.
- Jeg er åpen for alle gode forslag før vi har fått diskutert det både internt og med Elverum håndball. Om dette skal kunne realiseres, må vi finne et sted å arrangere kampene og også i dialog med Elverum, sier Bertil Pålsrud som ser for seg Hamar OL-Amfi som det best egnede stedet til et slikt arrangement.

Vil dyrke et samarbeid
Elverum håndball har allerede svart Norges Håndballforbund at også de stiller seg positive til ideen.

- Selvfølgelig er vi positive til et arrangementssamarbeid. Vi er i grunnen interessert i et tettere samarbeid med Storhamar på alle fronter, sier lederen av Elverum håndball, Kjell Kulvedrøsten som henviser til daglig leder Erik Henriksen i Elverum håndball, for utfyllende kommentarer.
- Vi dyrker gjerne fram et tettere samarbeid med Storhamar. Det vil være til fordel for både klubbene, spillerne og trenerne, sier Erik Henriksen.

Frykter kostnadene
Henriksen ser for seg at det største spørsmålet rundt et fellesarrangement, blir å finne en egnet hall. Umiddelbart sverger han til Elverumshallen, men han ser at den kan bli for kummerlig i forhold til at tilskuerne må stå hele tiden mens kampene spilles.

Elverum er også villig til å diskutere Hamar OL-Amfi som arena, men Henriksen frykter utgiftene både av hensyn til leie og rigging av golv og sponsorplakater.
- Hvis vi får noen til å betale for rigging og leie av hallen, noe som kan beløpe seg til flere titusener av kroner, kan det være en løsning, sier Henriksen.
Hvis et fellesarrangement skal bli en realitet allerede kommende sesong, må ting skje raskt. Foreløpig har det bare vært uformell kontakt mellom klubbene.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00