Storhamar reiser til Tønsberg søndag kveld for å møte tabelltreer Flint Tønsberg. Før søndagens kamp er Tønsberg fem poeng bak Storhamar, som leder 1. divisjon for kvinner.

Førsteomgang

Storhamar gikk rett i ledelsen i toppoppgjøret, og fem minutter ut i kampen ledet Storhamar 4-1, etter to scoringer av Kamilla Sundmoen og to mål av Lise Binger. 

Utover i omgangen økte Storhamar ledelsen, og etter halvspilt førsteomgang ledet bortelaget 8-2, i det som trener Arne Senstad beskrev som en av de tøffeste bortekampene gjennom sesongen. Målvakt Stine Lidén leverte også flere gode redninger i den første halvdelen av omgangen. 

Deretter fulgte en tyngre periode for Storhamar. Da det var spilt 23 minutter hadde bortelaget sløst bort flere muligheter de siste minuttene, og Flint Tønsberg kom mer med i kampen. Etter 24 minutter var stillingen 4-8 i fordel Storhamar. 

Etter over ti minutter uten scoring, fikk endelig Storhamar hull på byllen igjen etter 26 minutter. En god Lidén i Storhamar-målet sørget for at Storhamar fortsatt ledet med fem mål på tampen av omgangen. 

Etter en rotete, og målfattig, førsteomgang med flere feil gikk lagene til pause på stillingen 10-5 til Storhamar. 

Andreomgang

Over i andreomgang var det hjemmelaget som kom best i gang, og scoret det første målet. Deretter scoret Sundmoen og Binger hvert sitt mål, og tre minutter etter pause var stillingen 12-6 til Storhamar.

Deretter fulgte noen minutter hvor Storhamar gjorde flere feil, og sju minutter ut i omgangen var ledelsen nede i fire mål igjen, 9-13.

Utover i omgangen virket det som Storhamar våknet igjen, og kom inn i en god stim. 12 minutter ut i omgangen var ledelsen økt til åtte mål, og stillingen var 10-18. 

Storhamar så seg ikke tilbake etter å ha våknet til live igjen. Med ti minutter igjen å spille ledet bortelaget med 11 mål, 11-22. 

Bortelaget lot aldri Flint Tønsberg slippe inn igjen i kampen de siste minuttene, og kunne ro i land en klar seier mot tabelltreeren. Da sluttsignalet lød kunne Storhamar juble for to poeng etter en 24-12 seier i Tønsberghallen. 

Før Kampen 

Storhamar har hatt en tøff treningsperiode den siste tiden, og trener Arne Senstad er spent før den første kampen etter pausen. 

- Pausa har vært fin. Det er alltid spennende å begynne igjen etter en så lang periode uten kamper. Vi har trent hardt siden midten av desember. Jeg håper vi er omtrent der vi skal være, sier Senstad. 

Senstad tror det er en utfordrende kamp som venter laget hans søndag.

- Dette er nok den vanskeligste bortekampen gjennom sesongen. Det kommer til å smelle, sier han.

Storhamar har ingen endringer i skadesituasjonen foran søndagens kamp.

- Lise Løke har hatt feber noen dager, men hun er med og prøver å spille. Malene Aambakk er tilbake i trening, men er ikke kampklar enda, sier Senstad. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00