Storhamar sikret til slutt en etterlengtet seier i den siste kampen før hele håndball-Europas fokus flyttes til EM i Kroatia og Ungarn.

Med seks scoringer i 29-25-seieren over Stabæk, spilte EM-aktuelle Maja Jakobsen en viktig rolle i Storhamar-triumfen.

- Jeg følte meg helt død i første omgang, men jeg kom endelig i gang etter pause. Dette var likevel ingen kjempematch av meg, sier Jakobsen nøkternt om den aller siste finpussen på hennes flere måneder lange EM-søknad.

Ikke lydløs

Maja Jakobsen er nemlig - sammen med Betina Riegelhuth - i Thorir Hergeirssons bruttotropp til mesterskapet i Kroatia og Ungarn. Førstkommende mandag samles den endelige EM-troppen for Møbelringen cup. Innen da skal ni spillere, som i dag står på Hergeirssons venteliste, ha blitt redusert til fire.

Maja Jakobsen tør ikke engang å gjøre seg tanker om sin egen posisjon på ventelista.

- Jeg vil ikke ha noen magefølelse. Vi får bare se hva som skjer. Men jeg har har veldig lyst til å bli med - så lyst man kan ha. Det er dét jeg vil gjøre i desember, forteller Storhamar-jenta, som går nervepirrende dager i møte.

- Jeg skal ikke sette telefonen på lydløs, smiler hun.

Selv om Jakobsen ikke vil snakke opp sin siste EM-søknad mot Stabæk, mener hun høstformen gjør henne til en het EM-kandidat.

- Jeg er i god form, og jeg har prestert bra i høst, argumenterer hun.

Tror på Betina

Lagvenninne Betina Riegelhuth scoret seks mål før pause mot Stabæk, og etter hvilen markerte motstanderen Storhamars storskytter ut av kampen med et aggressivt 5-1-forsvar. 

Selv om Riegelhuth kun traff nettmaskene én gang etter hvilen i Nadderudhallen, tror Jakobsen at lagkameraten slår følge med sin søster Linn-Kristin til EM.

- Jeg tror hun kommer med. Hun var knallbra fram til hun ble satt frimerke på i dag, sier Jakobsen, som aller helst drar i tospann med Betina Riegelhuth til landslagssamling på mandag.

Usikker Storhamar-trener

Selv om Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson deler fedreland med landslagsboss Hergeirsson, har han ingen stalltips om hvor Maja Jakobsen kommer til å tilbringe advent.

- Hun har gjort det hun kan ved å trene bra og være stabilt god i høst, men jeg vet likevel ikke om hun blir tatt ut, sier Finnsson. 

Islendingen ser det likevel som sannsynlig at minst én av de to aktuelle Storhamar-jentene får drømmetelefonen i løpet av uka.

- Det er vanskelig å si om det blir én eller to fra Storhamar. Landslagsledelsen har fortalt at de er fornøyde med både Maja og Betina, men det er mange faktorer som spiller inn på uttaket, avslutter Finnsson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.