Storhamar - Oppsal 23-23 (25-30 etter ekstraomganger) 

Det ble en høydramatisk avslutning på kampen mellom Storhamar og Oppsal. Med 15 sekunder igjen å spille, misset en Oppsal-spiller alene med Stine Lìden. Returen fant veien ut til Tonje Enkerud. Hun spilte opp til Linn-Marie Birkeland, som utfordret to Oppsal-forsvarere, kjempet seg forbi og skjøt et hardt skudd i stolpen og ut. Så nærme var Storhamar å gå videre fra kvartfinalen i cupen. 

Ellen Marie Folkvord var skuffet etter å ha røket ut av Norgesmesterskapet. 

- Det er surt å tape på denne måten. Jeg føler at gi gir bort seieren. Vi spiller en veldig god første omgang, da klarer vi å bruke bredden og utnytte flankespillerne våre veldig godt. Vi står også bra i forsvar og hjelper hverandre på en god måte, sier Ellen Mare Folkvord. 

Den andre omgangen ble blytung for Storhamar-jentene. Hjemmelaget scoret kun syv mål på tretti minutter.

- Jeg skjønner ikke helt hva som skjer i andre omgang. Vi klarer ikke å fortsette med det vi gjør så bra i første, noe som er veldig skuffende, sier strekspilleren. 

Folkvord scoret 6 mål, og ble kåret til Storhamars beste spiller. Strekspilleren fikk mye juling på streken, men klager ikke av den grunn.

- Vi vet at Oppsal er tøffe. De gir ikke bort noe gratis, så det er bare å brette opp ermene når man spiller mot dem, avslutter Folkvord. 

God første omgang

Storhamar virket pigge fra start og tok kontroll over kampen.

Storhamar ledet på det meste 13-9, men gjestene fra Oslo ga aldri opp. Oppsal reduserte på tampen av første omgang til 16-13, men Storhamar-jentene så fornøyde ut da de ruslet inn i garderoben.

scoret tre mål på nitten minutter

Det var et godt Oppsal-lag som kom på banen til andre omgang. Det var tydelig at tidligere Storhamar-trener Arne Senstad, hadde gitt jentene sine klar beskjed om hva han ikke likte i første omgang. Bortelaget kom ut på banen i et voldsomt tempo og trykket Storhamar hardt.

Etter halvspilt omgang, var ledelsen hentet inn. Storhamar så frustrerte ut og gjorde mange tekniske feil. 

Storhamar klarte å mobilisere frem en god avslutning, men uten at Oppsal virket å føle seg veldig truet.

FINNSSON-UTVISNING

Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson fikk en to-minutter etter ett minutt av den første ekstraomgangen, og det skulle vise seg å bli kostbart for Storhamar. Oppsal scoret to ganger med en spiller mer på banen. Lagene byttet side på stillingen 23-26.

parademarsj mot seier

Den siste ekstraomgangen var i realiteten avgjort før den hadde begynt. Frida Rønning scoret etter 10 sekunder, og gjorde reisen til Storhamar enda tyngre. Storhamar scoret to mål, men det var dessverre ikke nok.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00