HAMAR: Alle eliteserielagene unntatt Storhamar har nå fått beskjed om at de har fått lisens for kommende sesong. Gjerpen HK og Bodø HK har fått lisens med skjerpet overvåking og tre poengs trekk.

- Med hensyn til Storhamar Håndball er det forhold som ikke er fullt ut avklart. Klubben må derfor avvente sin lisenstildeling til denne avklaringen er funnet sted, skriver Norges Håndballforbund på sin hjemmeside.

Betalingsplan
- For Storhamars vedkommende avventer vi et møte med Region Innlandet fredag, sier Per Erik Magnussen i Norges Håndballforbund.

- Regionen har penger utestående fra Storhamar, og for at Storhamar skal få lisens, må vi ha en betalingsplan.
- Er dette en alvorlig sak for Storhamar?
- Nei, pr. nå er det ikke grunnlag for å si det, men betalingsplanen må være på plass før de får lisens. Når det er ordnet, vil det være i orden, sier Magnussen.

Påmeldingsavgift
Den nye Storhamar-lederen Jan Åge Haug bekrefter at han skal i møte med daglig leder i Region Innlandet, Ivar Karlstad, i dag.

- Det dreier seg om i overkant av 100.000 kroner i påmeldingsavgift for kommende sesong, og jeg er sikker på at vi skal få på plass en betalingsavtale på dagens møte, sier Jan Åge Haug.
I fjor måtte Storhamar starte sesongen på minus to poeng på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben.
Om Storhamar vil få med seg noen anmerkninger på lisensen også kommende sesong, ønsker ikke Magnussen å si noe om. Men etter hva HA-sporten har grunn til å tro, vil klubben få lisens med overvåking, eventuelt skjerpet overvåking uten poengtrekk.

Gjerpen minus tre
* Gjerpen (kvinner) og Bodø (menn) har fått lisens med status under skjerpet overvåking og tre poengs trekk.
* Stabæk har fått lisens med status under skjerpet overvåking.
* Byåsen, Gjøvik og Vardal, Våg (kvinner), Elverum og Follo (menn) har fått lisens med status under overvåking.
* Og følgende klubber har fått lisens uten anmerkning: Larvik, Levanger, Nordstrand, Tertnes, Njård, Selbu (kvinner), Bækkelaget, Drammen, Fyllingen, Haslum, Haugaland, Runar, Sandefjord, Stord og Øyestad (menn).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00