Først kom beskjeden om at Storhamar var innvilget lisens for kommende sesong. Det var en gladmelding selv om det fortsatt var under skjerpet overvåking.
Så kom overraskelsen for klubben fra Hamar Vest: Laget må spille i Hamar OL-Amfi det kommende året, og har fått dispensasjon til det, i påvente av ny hall.Det skjer nøyaktig 14 dager etter at anleggssjef i forbundet, Tom Anderson, sa til HA-sporten at vedtaket om en ny hall gjorde at forbundet ville innvilge klubben en ny dispensasjon for Prestrudhallen.

Hadde fått positivt signal

- Vi hadde bare kommunisert muntlig med forbundet om Prestrudhallen, slik jeg skjønner daglig leder Erik Stensrud, og da fikk vi positiv respons. Derfor håper jeg dette bare skyldes en misforståelse, sier styreleder Ole Erik Hulleberg.
Han synes det er dumt om kommunen må bruke flere millioner kroner på et nytt idrettsgulv i ishallen, når Prestrudhallen kan brukes ett år til.
- Nå avventer vi at Erik er tilbake, og så håper jeg det er fornuftige mennesker i forbundet som også ser det, sier Hulleberg.

Vil ikke kommentere

Stensrud har ferie, og er tilbake på kontoret neste uke. Han forteller at lisensbehandlingen sier at klubben ikke får dispensasjon til Prestrudhallen:
- Etter dialogen med forbundet har jeg forstått det slik at en dispensasjon gis hvis det foreligger et vedtak om bygging, og at et vedtak om anbudsrunde skulle være nok, sier Stensrud, som i likhet med Hulleberg, håper det er mulig å få gjort om på vedtaket.
HA-sporten var fredag i kontakt med håndballforbundet er generalsekretær Erik Langerud lovet å ringe tilbake og gi svar, men ble ordknapp:
- Vi velger å holde på prinsippet om at vi ikke kommenterer lisensbehandlingen. Vi fører heller den dialogen direkte med klubben, og så får klubben ta det utad hvis de vil, sier Langerud.

Én klubb med minus

Vipers Kristiansand var den eneste klubben som fikk to minuspoeng kommende sesong.
Flint, Fredrikstad, Nordstrand, og Storhamar er alle under skjerpet overvåking, og får ikke lov til å pådra seg nye eller høyere utgifter uten at dette er finansiert på andre måter, og godkjent av håndballforbundet.
- Det er som forventet, og slik vi har hatt det. Det betyr at jeg må forklare kostnadene for nye spillere i et skriv til forbundet, og få medhjelperne våre til å skrive under. Vi har ikke brukt ei krone mer enn budsjett de siste årene, og det er en jobb vi håper forbundet legger merke til, sier Stensrud.
PS! Regjerende mester Elverum fikk lisens under overvåking, mens ni klubber i eliteserien for herrer ikke fikk anmerkninger.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00