13.-16. februar vil Thorir Hergeirsson finsikte norske håndballjenter. Det vil si: Utenlandsproffene og Larvik-spillerne er ikke med på samlingen. Ellers innkalles en blanding av A-, rekruttspillere i tillegg til juniorlandslaget til Skien.

Og vi skal tolke fryktelig galt hvis det ikke blir med fire Storhamar-spillere i seniortroppen når Hergeirsson sier at Stine Lidén, Kamilla Sundmoen, Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen er høyst aktuelle.

Landslagssjefen opererte med en bruttotropp på 28 spillere til VM i Serbia, og der ville hele Storhamar-kvartetten vært hvis alle hadde vært skadefrie. Som kjent var Kamilla Sundmoen skadet.

Evalueringsperiode

Kvinnelandslagets trener er for tiden inne i en evalueringsperiode av året og VM i desember, og han vil snakke med spillerne før det skal konkluderes.

Derfor vil han heller ikke gå spesifikt inn på om det kan bli store forandringer på laget som skal ut i EM-kvalifisering mot Hviterussland 26.- og 30. mars.

- Vi som trenere har våre opplevelser av året; om hva som gikk bra og omvendt. For oss er det viktig å høre spillernes meninger, og da skal vi ikke legger føringer. Det er mitt ansvar og drive prosessen og evalueringen, fastslår landslagssjefen.

Trenger tyngre skyts

Hergeirsson legger ikke skjul på at han synes Betina Riegelhuths utvikling er spennende.

- Vi trenger tyngre skyts, og her har Betina en spisskompetanse som vi savnet i mesterskapet. Hun har et godt distanseskudd, og jeg er veldig interessert å se hvordan hun utvikler seg videre.

Thorir Hergeirsson mener flere av Storhamar-jentene har muligheter til å slå seg inn på et lag til EM-kvaliken.

- Moro med Malene

For øvrig hadde landslagssjefen allerede onsdag kveld registrert at Malene Aambakk hadde slått til i Storhamar-trøya.

- Jeg har ventet på at hun skulle vise potensialet sitt, og det er helt naturlig at overgangen fra 2. divisjon til Postenligaen har tatt litt tid. Det skal bli spennende å følge Malene Aambakk videre. Vi er relativt god forspent med venstrehendte skyttere, men det er moro at det dukker opp nye spillere, sier Hergeirsson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.