- Vi spilte 4x20 minutter mot et godt polsk lag, men når vi fikk ting til å rulle offensivt ble det stor forskjell på lagene, forteller en tilfreds Arne Senstad.

Tirsdag vant Hamar-jentene 26-23 mot Energa Kozalin i en middels kamp, men mot bedre motstand i dag tråkket Storhamar hardt på gassen.

- Fysisk var vi overlegne i denne kampen, og det er ingen tvil om at jentene har trent godt i ferien, slår Senstad fast.

Det samme svaret fikk treneren da jentene testet den fysiske formen rett før avreise til Polen. 

- Den testen var veldig, veldig bra. Det endelige svaret fikk vi under kampen i dag, mener den krevende treneren.

Sundmoen tilbake

I dagens kamp var også Kamilla Sundmoen tilbake på banen, og sammen med Tonje Enkerud og Betina Riegelhuth viste hun at laget har en spennende blanding av bakspillere denne sesongen.

- Kamilla spilte en god kamp, og selv om vi har en del å gå på i samhandlingen mellom disse tre, ser vi alle at det er både trøkk og ferdigheter bak i bana, slår Senstad fast.

Sundmoen (5), Enkerud (3) og Riegelhuth (6) banket totalt inn 14 scoringer i løpet av den 80 minutters lange kampen.

Forsvarsvarianter

Som varslet før avreise til Polen, testet Storhamar en del ulike forsvarsvarianter. Alt fungerte ikke like bra.

- Vi er fortsatt klart best i utgruppert forsvar. Ikke veldig merkelig, siden det er hva vi har brukt mest de siste sesongene. Nedgruppert blir vi foreløpig for passive, men vi skal bli bedre etter hvert, lover Kapp-mannen.

Mot et offensivt Storhamar gjorde de polske jentene stadig tekniske feil, uten at de gule og blå klarte å utnytte det godt nok.

- Vi mangler en del i kontra-spillet. Både når det gjelder presisjon og tempo i igangsetting fra målvaktene våre. Både Stine Liden og Maria Jektvik Aarstad hadde flere redninger enn kvelden før, men må blir kvikkere til å sette spillet i gang, sier Senstad.

Tøff treningsleir

Med to kamper på de to første dagene har Storhamar fått utnyttet tida i Polen godt. Også i dagene som kommer er programmet tett og tøft.

- Vi trente før kampen i dag, skal ha to økter torsdag og trening og kamp fredag. I helga slipper vi opp litt, men vi er ikke her for å kose oss, smiler Senstad, som roser nykommerne Hilde J. Egset og Astrid M. Hofstad.

- Da var mye bedre enn i går, sier Senstad.

Høyrekanten Holstad stoppet på 7 scoringer, mens bakspilleren Egset nettet fire ganger.

Start Elblag - Storhamar 24-39 (12-21)

Scoringer: Kamilla Sundmoen 5, Gabriella Juhaz 3, Hilde J. Egset 4, Elise Skinnehaugen 2, Astrid M. Holstad 7, Linn-Marie Birkeland 4, Tonje Enkerud 3, Kristin Høybakken 2, Tina Engan 3, Betina Riegelhuth 6.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00