Storhamar – Fredrikstad 31-20:

Det ble en litt treg åpning framover for Storhamar, men med et solid forsvarsspill kunne Maja Jakobsen sette ballen i mål bak Fredrikstads Karin Olsson etter to og et halvt minutt. Etter dette tok Storhamar over kampen, og gjestenes trener, Andre Jauert, måtte be om time-out da Storhamar ledet 7-3 etter ti minutters spill.

Etter time-outen våknet Fredrikstad noe, og da angrepsspillet til hjemmelaget minnet mye om kampen i Levanger, var gjestene tilbake i kampen igjen fem minutter senere.

Heldigvis for Storhamar satt fortsatt det solide forsvarsspillet. Etter hvert løsnet også angrepsspillet. Og da det først løsnet, løsnet det virkelig. Fem minutter før pause ledet serietoeren med seks mål. Lagene gikk til pause med Storhamar-ledelse 18-11.

Så seg aldri tilbake

Pausen så det til at det var Fredrikstad som hadde brukt best. På de seks første minuttene kunne gjestenes trommende supportere juble for fire mål, mens Storhamar ennå ikke hadde satt ballen i nettet. Det var mange som dermed slapp pusten løs da Malene Aambakk scoret rett etterpå.

Etter dette fikk vi se at det er en forskjell mellom topp og bunn på tabellen. Fredrikstad kom aldri nærmere enn fire mål, selv med Kari Mari Bratsets ni scoringer. I de siste ti minuttene løsnet det også virkelig for Storhamar og Malene Aambakk. Aambakk blir til slutt kampens store profil med åtte mål for hjemmelaget. Storhamar vant til slutt 31-20 foran de 417 tilskuerne.

– Ekstra godt

Ellen Marie Folkvord var fornøyd med lagets innsats til tross for en treg start.

– Vi hadde veldig lyst til å vise at vi var bedre enn sist kamp, så det er nok litt nerver i starten. Da er det ekstra godt når det løsner, sier Folkvord.

I Trondheim slo Stabæk til med en overraskende seier over Byåsen, noe som er en god fordel for Storhamar. Folkvord sier at de likevel kun må fokusere på seg selv. – Vi må ta en kamp av gangen. Vi kan ikke legge oss borti de andre resultatene, sier hun.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00