Kampen i Tønsberg var den første virkelige testen for Hamar-jentene, som må spille 1. divisjon kommende sesong på grunn av økonomiske vanskeligheter i klubben.

Et svekket Tertnes var uansett altfor svake til å sette Storhamar på de store prøvene, og det var også grunnen til at trener Arne Senstad var meget nøktern etter storseieren.

- Vi ser bra ut etter pause, men før pause er det mye å gripe fatt i, konkluderer Senstad.

Ledet hele kampen

Jentene fra Hamar vest startet kampen med en enorm aggressivitet i første omgang. Offensivt 3-2-1-forsvar ble testet, og timingen satt ikke perfekt i den første treningskampen.

Likevel ledet Storhamar gjennom hele kampen, anført av en spillesugen Kamilla Sundmoen, en leken Lise Binger og en god målvakt-vikar i Tone Mølner.

- Offensivt har vi mye å jobbe med, men det er i alle fall stor vilje i jentene, smiler Senstad.

Spennende nykommer

Nysigneringen fra Fredrikstad, Gabriella Juhasz, vokste seg stor i løpet av kampen. Det gledet treneren.

- For Gabi har overgangen hit vært en stor omstilling for henne. Veldig mye er nytt, men i dag slipper hun seg løs. Hun er en god spiller, sier Senstad som viste fram bredden i stallen etter pause.

Og med unge og ferske jenter på banen, kjørte de over Ternes de siste 25 minuttene.

- Artig at de våger å vise seg fram såpass, smiler Senstad.

Oppsal i morgen

Tidlig i morgen ettermiddag er Storhamar klare for å møte en ny eliteserie-motstander; Oppsal.

- Jeg blåser i om vi vinner, eller taper helgas kamper. Vi kommer til å bruke kampene til å øve på det vi skal bli gode på når serien starter, sier Senstad.

Storhamar stilte med dette laget mot Tertnes:

Tone Mølner og Hanne Rudsjord (målvakter) - Kamilla Sundmoen 5 (2), Malene Ambakk 1, Lise Løke 1, Kristin Høybakken 4, Linn-Marie Birkkeland 4 (1), Lise Binger 3, Tonje Enkerud 1, Gabriella Juhasz 4 (2), Thea Tangnes 2, Emma Skinnehauge og Tina Engan 1. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00