Storhamar vant 29-23 borte mot HK Halden etter at Kristin Høybakken scoret det siste målet i sluttsekundet.

Storhamar hadde i realiteten kontroll gjennom hele kampen, men de kjørte på for holde Halden på god avstand. Det var stort sett tre-fire-fem og seks mål mellom lagene.

- Det går bedre og bedre for oss. Vi har merket i de to første kampene at det ble litt få oppkjøringskamper, men mot Halden viste vi glimt av hvor gode vi kan være, sier Maja Jakobsen til Hamar Arbeiderblad.

Rufsete start

Etter et par rufsete åpningsminutter tok Storhamar tak i kampen og rykket ifra.  Etter 12 minutter ledet de gule og blå 9-3, men etter en timeout fra Halden reduserte vertene ved flere anledninger og Storhamar slet midtveis i omgangen og ledet kun 11-9 ti minutter før pause.

Gjestene fra Hamar tok seg sammen og avsluttet omgangen sterkt. Anført av Betina Riegelhuth og Maja Jacobsen som scoret fire hver før hvilen, gikk lagene til pause på stillingen 15-10 til Storhamar.

Etter pause fortsatte Storhamar å trykke på hjemmelaget og gikk opp til 17-10 gjennom Ellen Marie Folkvord og Betina Riegelhuth.

Men etter det kom Halden tilbake og scoret tre ganger slik at stillingen er 17-13. Og da mente Alfred Ørn Finnsson det var på tide med en time out.

Etter dette forsøkte Halden seg med frimerke på Riegelhuth. Og de fikk det til å fungere en kort periode, men nå Storhamar økte sin ledelse igjen til 22-18.

Aambakk bidro

Halden kom tilbake i kampen etter noen personlige feil av Storhamar, men de gule og blå økte ledelsen igjen til 26-20 etter blant annet en scoring av unge Malene Aambakk.

Etter at Halden kom tilbake to ganger, var igjen Aambakk frampå. Denne gangen på straffe slik at stillingen ble 27-22 tre minutter før slutt.

Aambakk hadde en god inntreden i laget i andre omgang, men det var Kristin Høybakken som fastsatte sluttresultatet til 29-23 i kampens aller siste sekund.

Ellers bidro både Betina Riegelhuth, Maja Jakobsen og Ellen Marie Folkvord med gode scoringer, slik at Halden aldri fikk følelsen av at de kunne henge seg på Storhamar i denne kampen.

Med seieren over Halden tok Storhamar sin første to-poenger denne sesongen. Onsdag kommer Larvik på besøk til Prestrudhallen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.