Hjemmelaget fra Bergen var gjort til knappe favoritter blant bookmakerne, men Storhamar ga tøff kamp de første minuttene og holdt følge til 4-4, før Tertnes rykket fra. For alvor.

Med en offensiv forsvarsstilling ble Storhamar tatt på senga, samtidig som hjemmelaget kjørte knallhardt tempo i angrep. Maren RollLied gjorde en god omgang og scoret fire kjappe mål, slik at Tertnes plutselig var foran med 8-4.

God Riegelhuth

Herifra og ut tok Storhamar seg litt sammen, men kom aldri helt på høyde med vertene. Alfred Örn Finnsson var tydelig misfornøyd med det han fikk se av jentene sine og var amper i sin time-out.

Betina Riegelhuth var et lyspunkt for Storhamar den første omgangen med sine fem mål. Bortelaget knep Tertnes' ledelse til tre mål og15-12 til pause, men måtte likevel heve seg mange hakk hvis de skulle ha håp om poeng.

Sundmoen tatt av

Kampbildet fortsatte på samme måten i andre omgang. Fremdeles var det Riegelhuth, sammen med Martine Hovden, som sto fram for de gule- og blå tilreisende. Kamilla Sundmoen hadde en blytung dag på jobben og ble, etter tre-fire tekniske feil på rad, tatt av banen. Alfred Örn Finnsson slet med å finne scoringsformelen og benyttet seg av nesten hele laget uten å få uttelling.

Ingen ting funket for Storhamar, og Tertnes utnyttet seg av nettopp det.

Tertnes foran

Hjemmelaget vendte aldri ryggen til, og ga seg ikke før det sto hele 28-20. Dermed passerte de Storhamar på tabellen på grunn av innbyrdes oppgjør, og man kan trygt si at Storhamars sølvhåp henger i en syltynn tråd.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00