Hjemmelaget fra Bergen var gjort til knappe favoritter blant bookmakerne, men Storhamar ga tøff kamp de første minuttene og holdt følge til 4-4, før Tertnes rykket fra. For alvor.

Med en offensiv forsvarsstilling ble Storhamar tatt på senga, samtidig som hjemmelaget kjørte knallhardt tempo i angrep. Maren Roll Lied gjorde en god omgang og scoret fire kjappe mål, slik at Tertnes plutselig var foran med 8-4.

Tente håp

Herifra og ut tok Storhamar seg litt sammen, men kom aldri helt på høyde med vertene. Alfred Örn Finnsson var tydelig misfornøyd med det han fikk se av jentene sine og var amper i sin time-out.

Betina Riegelhuth var et lyspunkt for Storhamar den første omgangen med sine fem mål. Bortelaget knep Tertnes' ledelse til tre mål og 15-12 til pause, men måtte likevel heve seg mange hakk hvis de skulle ha håp om poeng.

Sundmoen tatt av

Kampbildet fortsatte på samme måten i andre omgang. Fremdeles var det Riegelhuth, sammen med Martine Hovden, som sto fram for de gule og blå tilreisende. Kamilla Sundmoen hadde en blytung dag på jobben og ble, etter tre-fire tekniske feil på rad, tatt av banen. Alfred Örn Finnsson slet med å finne scoringsformelen og benyttet seg av nesten hele laget uten å få uttelling.

- Jeg kan ikke huske sist vi var så svake som i dag.  sier Kamilla Sundmoen. Hun var særdeles misfornøyd også med egen innsats. 

- I dag var jeg så svak at jeg bad om å få sette meg på benken er periode. Jeg måtte tenke over hva jeg egentlig holdt på med ute på banen.

Ingen ting funket for Storhamar, og Tertnes utnyttet seg av nettopp det.

- Vi kom aldri igang med kampen. Vi prøvde alt av varianter. Ingen ting fungerte, sier en skuffet Alfred Örn Finnsson til HA-sporten etter kampen. 

Ternes foran

Hjemmelaget vendte aldri ryggen til, og ga seg ikke før det sto hele 28-20. Bortelaget scoret beskjedne åtte mål i løpet av den andre omgangen. Dermed passerte Tertnes Storhamar på tabellen på grunn av innbyrdes oppgjør, og man kan trygt si at Storhamars sølv-håp henger i en syltynn tråd.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00